AdilKhan-2

Adil Khan om utenforskap og inkludering

Sør-Trøndelag Røde Kors inviterer til et åpent, to timer langt foredrag om utenforskap og inkludering med Adil Khan.

Vi håper at Adils historie og budskap vil gi ny kunnskap i å forstå de utfordringene barn og unge møter i dag. 

Når: tirsdag 13. februar kl. 19-21
Hvor: Kulturtorget (Folkebiblioteket), Kongens gate 1)
Dørene åpner ca. kl. 1830.

Adil Khan ønsker ikke at pressen er til stede under selve foredraget, men er tilgjengelig for spørsmål etter at foredraget er slutt.

Adil Khan er for mange kjent fra programmene Dansefeber og Norske Talenter, men har siden den gang blitt en kritikerrost skikkelse på den norske kulturscenen. Nå holder Adil foredrag om utenforskap, inkludering og viktigheten av å ta vare på egen psykisk helse. 

– Jeg er beviset på at gutten som ikke passet inn i boksen skapte sin egen vei og reise, sier Khan om seg selv.

I forbindelse med Røde Kors-rapporten Sosial Puls (2017), som avdekket de 8 største gruppene med humanitære behov i Norge, inviterer Sør-Trøndelag Røde Kors til et spennende og engasjerende foredrag med fokus på utenforskap og viktigheten av sosial inkludering. Flere av de 8 gruppene med humanitære behov i Norge er spesielt rammet av utenforskap. 7 av de 8 gruppene angår barn og unge.

– Rapporten viser at sårbare unge står i krevende utfordringer. Vi ser gjennom våre aktiviteter for denne gruppen at det er mange med sterke historier om utenforskap og ensomhet, sier Marita Hoel Fossen, daglig leder for Røde Kors i Trøndelag.

– Adli Khan har en historie vi håper kan hjelpe oss med å belyse noen av de utfordringene unge opplever i dag. Det er derfor det er så viktig for Adil å dele den, for å gi håp og inspirasjon til de som har følt seg utenfor. Gjennom Adils historie ønsker Røde Kors å gi samfunnet og ansvarlige myndigheter viktig kunnskap om et felt som for mange er vanskelig å snakke om, sier Hoel Fossen.

Om Adil Khan:

Adil vokste opp som norskpakistaner på «feil» side av Oslo og har kjent mye på følelsen av å ikke passe inn. Historien om innvandrergutten som ikke fant sin plass før han oppdaget dansen, er på ingen måte særegen. Det er derfor det er så viktig for Adil å dele den, for å gi håp og inspirasjon til de som har følt seg utenfor og de som føler seg lost i jungelen vi kaller livet. Adil mener det å gå egne veier ikke er feil: «Jeg er beviset på at gutten som ikke passet inn i boksen skapte sin egen vei og reise.»

Khan lærte å danse på Oslos torg og gatehjørner, og tjente sine første kroner ved å gjøre streetshows på Karl Johan. Selv om han ikke har en formell utdanning mener han at livet i Oslos gater har vært hans skole.

I sitt ærlige og direkte foredrag tar Adil opp temaer alle vil kjenne seg igjen i. Om det å bli sett og inkludert, betydningen av et smil og et klapp på skuldra, det å bli anerkjent for den du er og hva du gjør og presterer. Han snakker engasjert fra sin egen livshistorie; om håp og at alt er mulig med fokus, empati, hardt arbeid og en drøm.