Sølvi Mathisen og Nazanin Niayesh på vei ned Nidelva. Vis bildetekst
Sølvi Mathisen og Nazanin Niayesh på vei ned Nidelva.

Sommerferien stenger ikke Fellesverket

– På mange måter er det enda viktigere at vi har aktiviteter og møtepunkter for ungdom i byen vår nå når mye annet er stengt.

– Jeg liker at vi kan komme oss ut og bruke kroppen. I tillegg synes jeg det er veldig gøy å se ungdom som prøver seg på noe nytt og får kjenne på mestringsfølelse, sier Sølvi Mathisen i Trondheim Røde Kors. 

Hun er med en gruppe på kajakktur i Nidelva. Fellesverket og DNT samarbeder om et tilbud som både er aktivt og sosialt.

Noen ganger arrangerer de turer i byen eller marka. Andre ganger er det kajakk eller overnatting i hengekøyer. 

Sommer og ferieavvikling kan ofte by på redusert tilbud og stengte dører, men ikke hos Fellesverket. De frivillige har gira opp heller enn å ta ferie. 

Det er er direkte svar på utfordringene som pandemien har gitt, ifølge Marita Hoel Fossen daglig leder i Trondheim Røde Kors. 

Marita Fossen_590x360
Marita Hoel Fossen, daglig leder i Trondheim Røde Kors (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

– Vi startet denne satsningen i 2020 fordi vi så mange unge hadde blitt ekstra isolerte og ensomme, sier Fossen og viser til en undersøkelse fra forskningsinstituttet Sintef. 

Etter bare noen måneder med nedstenging var trenden klar. Ungdom føler seg mer ensomme, mindre fornøyde, skrev Aftenposten i mai 2020. 

– For Fellesverket har det vært viktig å holde hjulene i gang og gi ungdom et tilbud. Ved å ha aktiviteter utendørs og spre aktivitetene på huset gjennom hele uka kan vi gi et mye større tilbud uten at det går på bekostning av smittevern, sier Fossen. 

Dørene i Fjordgata er som vanlig er åpne for sosial møteplass tre dager i uka. I tillegg har de mye som skjer utenfor veggene til aktivitetshuset. Fisketur i Trondheimsfjorden, kubb i parken og Go-kart, for å nevne noe. 

210722 - Fellesverket i kajakk_8B1A6362 copy
Hanad Othman er en av de som har deltatt på flere av Fellesverkets aktiviteter i sommer.