20161023.bøssebærere tv-aksjonen.14042SQUARE12

TV-aksjonen: Tusen takk, alle sammen

TV-aksjonen samlet inn hele 230,6 millioner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre for krig og konflikt. – Helt overveldende, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors.

Hele det langstrakte landet åpnet lommebøker og hjerter den 23. oktober for TV-aksjonen. 

– Dette er helt fantastisk. Tusen takk til alle som har bidratt! Alle bidrag kommer til å gjøre en forskjell og sammen får vi hjelpen helt frem. Alt engasjementet vi har sett i det siste er overveldende. Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av hele Røde Kors. To millioner mennesker vil nå få livsviktig hjelp, sier Sven Mollekleiv.

Landets skoler har samlet totalt inn 5,8 millioner kroner. Det er 1,8 millioner kroner mer enn i fjor. Også P3aksjonen, med sin 100 timer lange direktesending fra torvet i Trondheim, satte ny rekord med nesten 5,5 millioner.  Se åpningen av P3-aksjonen her:

 

Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av hele Røde Kors. To millioner mennesker vil nå få livsviktig hjelp.

Sven Mollekleiv, president i Norges Røde Kors.

100 000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur og banket på dører i hele landet. Også Kronprinsesse Mette-Marit, Kronprins Haakon og Prinsesse Ingrid Alexandra ble med på den store dugnaden og gikk med bøsse. Gjennom årets TV-aksjon har Norge tatt ansvar for å hjelpe de uskyldige ofrene for krig og konflikt.

image4
I Surnadal arrangerte de flerkulturell bygdakveld, hvor blant annet denne Eritreiske gruppen fremførte sang og innslag fra sitt hjemland. Foto: Reidar Brøske

 

Livsviktig forskjell

I Trøndelag ble det samlet inn 19,7 millioner kroner. Med midlene fra årets TV-aksjon vil Røde Kors kunne redde mange liv. Totalt 6500 bøssebærere gikk i Nord- og Sør-Trøndelag, hvorav 2500 av disse gikk i Trondheim.

– Jeg er så utrolig glad og rørt over å se det fantastiske engasjementet folk viser for å hjelpe medmennesker. I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre løftet i flokk og sammen vært med på å gjøre en livsviktig forskjell for mennesker som er rammet av krig og konflikt, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby. 

14798744_10153805704462391_2029148737_n
I Rindal var Ingvild Krogh Helgetun og sønnen Marius ute med bøsse. Foto: Ingvild Krogh Helgetun.

Nasjonal dugnad

Hele Norge, fra kongehuset og fylkesmenn, rådmenn og ordførere, næringsliv, lag og foreninger, skoler, trossamfunn og menigmann, har stått på for å gjøre denne store dugnaden mulig. 

– Vi har all grunn til å være veldig stolt av vår felles innsats, sier aksjonslederen. 

Årets TV-aksjonsmidler skal gi livsviktig hjelp som mat, rent vann og helsehjelp til sivilbefolkning i ni land som i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som er bosatt i Norge.

Denne artikkelen ble oppdatert 20. janaur 2017 med de endelige tallene for aksjonen.