To fra Røde Kors deler ut boller, lys om refleks ved gangbrua i Tønsberg. Vis bildetekst
Helge Foss og Christina Moen hadde stått tidlig opp for å dele ut boller, reflekser og lys til dem som skulle krysse gangbrua i Tønsberg i dag morges. Tredjemann på bildet var godt fornøyd med tiltaket.

Årets mørkeste dag grundig markert i Vestfold

I dag var frivillige fra Røde Kors i Sande, Holmestrand, Horten og Tønsberg ute og delte ut lys, boller og reflekser for å markere årets mørkeste dag.

Fordi Røde Kors de siste årene har sett en økning av mennesker som sier de savner noen å snakke med, ønsker organisasjonen å vie oppmerksomheten på denne dagen til de av oss som har det tungt.

– Vi ønsker å minne om at vi alle kan ta ansvar for å gjøre noe for at dagene blir litt lysere for noen som har det tungt. Særlig nå i jula er det mange som kan kjenne på savnet etter familie og venner, sier leder for besøkstjenesten i Vestfold Røde Kors, Christina Moen.

Sande

Anna Kind og Ellen Dahlin Madsen fra Sande Røde Kors hadde tatt plass på togstasjonen i Sande:
– Vi møtte opp klokken 06:15 og delte ut boller, reflekser og flyers til reisende og føler at vi gjorde dagen litt lysere for de vi møtte, forteller de spreke damene.

Sande
Anna Kind og Ellen Dahlin Madsen sto på togstasjonen i Sande i dag morges.

Holmestrand

Også i år markerte Holmestrand Røde Kors dagen med å dele ut lys på jernbanestasjonen om morgenen.
– Det er for å rette søkelyset på ensomhet som problem blant våre medmennesker. Både unge og eldre rammes oftere av ensomhet, og juletiden kan kjennes ekstra tung. Men alle kan gjøre noe, og hver og en av oss kan være den ene som har stor betydning for andre, sier Wenche Eyde i Holmestrand Røde Kors.

Horten

I Horten hadde de frivillige tatt oppstilling i området rundt busstasjonen.
– Vi delte ut mer enn 80 boller, reflekser og flyveblader til forbipasserende. Noen hadde nesten ikke tid til å stoppe, men de vi snakket med syns dette var et hyggelig tiltak, så dette var bra, sier Unni Fanøy.

20181221_093750
På plass i Horten. Fra venstre Ludmila Laubakken, Unni Fanøy og Gro Minde.

Tønsberg

Helge Foss, som leder besøkstjenesten i Tønsberg sto ved gangbrua i Tønsberg sammen med Christina Moen fra Vestfold Røde Kors allerede fra klokken syv i dag tidlig.
– Det var veldig hyggelig å stå ved gangbrua i Tønsberg og dele ut lys, reflekser og boller til alle forbipasserende. Vi hadde også frivillige som gjorde tilsvarende innsats på Tønsberg busstasjon og på togstasjonen, avslutter Helge Foss som er leder av besøkstjenesten i Tønsberg.