Butikksjefen på Spar, Johanne Raiborg og lokalforeningsleder Tom Mathisen foran Sparbutikken på Tjøme Vis bildetekst
Butikksjef Johanne Raiborg på SPAR Tjøme og Tom Mathisen som er leder i Tjøme og Hvasser Røde Kors foran Sparbutikken på Tjøme. Foto: Vestfold Røde Kors, Tom Backe.

Vellykket julegaveaksjon på Tjøme

Da julegrana utenfor Sparbutikken på Tjøme ble tent i år var treet utstyrt med ønskelapper fra barn som vanligvis ikke får så mange gaver.

Vi lever i et rikt land, men allikevel er det mange barn som ikke gleder seg så veldig til jul. Som regel har dette med økonomi å gjøre. Familier med dårlig råd som verken har penger til julefeiring eller til å kjøpe gaver til barna sine finnes over alt i samfunnet, men det er ofte godt skjult.
– Derfor har Røde Kors en julegaveaksjon der vi henger opp lapper med gaveønsker. Det kan for eksempel stå "Gutt, åtte år, ønsker seg LEGO", sier Tom Mathisen som er lokalforeningsleder for Tjøme og Hvasser Røde Kors.

MH5A5770
På juletreet blir det hengt opp en liten lapp der det for eksempel kan stå at en jente på seks år ønsker seg en dukke. Lappene hentes av noen som vil kjøpe gaver og når gaven er kjøpt leveres den tilbake til Spar på Tjøme. Røde Kors sørger for at riktig pakke kommer til riktig barn.

– Disse lappene har blitt hengt opp både på treet utenfor Spar på Tjøme og på grana på Teie, slik at vi dekker hele Færder kommune. Det ble tomt for lapper på et blunk, og det er jo helt fantastisk, sier Mathisen, som også benytter sjansen til å berømme de frivillige for fin innsats:
– Jeg må virkelig berømme de frivillige som har arbeidet med dette prosjektet. De gjør en kjempejobb, og uten dem hadde ikke dette vært mulig, tilføyer han.

MH5A5771_1
Lokalforeningsleder i Tjøme og Hvasser Røde Kors, Tom Mathisen og Johanne Raiborg som er butikksjef på SPAR-Tjøme diskuterer årets julegaveaksjon.

– Vi opplevde at julegaveaksjonen som Røde Kors hadde her ute på Tjøme ble en suksess uten like. Vi var innsamlingspunkt og vi fikk utrolig mange positive tilbakemeldinger, sier Johanne Raiborg som er butikksjef på Spar Tjøme.
– Det viser seg at de som gir syns det er fint at de kan være anonyme. De forteller også at det er noe helt spesielt med den handlingen de gjør ved å kjøpe en gave til et bestemt barn på fem, åtte, eller kanskje 14 år. Da blir det veldig konkret, og det er nok derfor at så mange vil bidra, avslutter hun.