RC Jotun er i beredskap

Sommeren 2017 fikk Sandefjord Røde Kors sin nye redningsbåt på plass. Denne sommeren startet sesongen tidlig med det flotte været som var i hele mai.

Sandefjord Røde Kors har siden 1986 drevet sjøtjeneste i ulike former. Sommeren 2017 nådde foreningen en ny milepæl, da vår nye redningsbåt var på plass.

Båten er en 40 fot Flying Fish. Den har alt av redningsteksnisk utstyr som radar, nattkamera, redningsnett, slukkeutstyr til brann og lensemuligheter. I tilegg til dette er båten godt utstyrt med førstehjelpsutstyr og selvsagt hjertestarter. Båten bemannes av frivillige medlemmer i Røde Kors Hjelpekorps som har god utdanning innen førstehjelp, samt videre kursing i søk og redning. Våre båtførere har alle Fritisdskippersertifikant, såkalt D5L - som sikrer god og trygg navigering under krevende forhold.

Denne sommeren har båten vært på oppdrag også utenfor fjorden i Sandefjord. Det har blitt flere redningsoppdrag i Østfold, samt et hyggelig oppdrag for nasjonalkontoret inne i Drøbak. Her fikk vi anledning til å frakte statsminister Erna Solberg og president i Røde Kors, Robet Mood til en av Røde Kors sine "ferie for alle" leirer. Vi benyttet selvagt anledning til å snakke litt om frivilliges rolle i den norske redningstjenesten.

Tjensten er åpen for de som gjennomføre hjelpekorpsets grunnutdanning, som er diverse kurs på ca 100 timer. Ut over dette sendes medlemmene på ulike kompetansehevende kurs som båtførerprøve, kvalifisert sjøredning og overflatesvømmerkurs.

Røde Kors båten Sandefjord, eller RC Jotun - ligger ute hele året, og har varierende beredskap avhengig av sesong. vår, tidlig sommer og høst har vi vakt på base i helgene, mens det i juli legges opp til basevakt hele tiden. Vi har til tider også hjemmevakt med 30 minutters responstid.

Finansiering av RC Jotun er gjort gjennom innsamling av midler, søknader til ulike fond og ikke minst mange generøse bidrag fra lokalt næringsliv i Sandefjord. Dette gjør at vi i dag disponerer en av Røde Kors sine aller beste redningsbåter.