Røde Kors båten Jotun på plass neste år

Sandefjord Røde Kors er både stolt og ydmyk over at vi nå kan bekrefte at det kommer ny Røde Kors båt på plass i mndskifte juli/august 2017

For ikke lenge siden gikk Sandefjord Røde Kors ut med nyheten om at det var kjøpt inn en ribb som skulle fungere som Røde Kors båt inntill finansiering av ny båt var på plass.

Ikke mange dagene etterpå ble styret i Sandefjord Røde Kors informert om at finansiering til ny Røde Kors båt var sikret etter et møte med flere aktører fra næringslivet i Sandefjord.

- Det var mye følelser i sving når bekreftelsen kom, kan båtleder i Sandefjord Røde Kors - Kjell Atle Kjønnø fortelle. Det at en frivillig organisasjon har en såpass unik stilling i Sandefjord og et næringsliv som tørr satse på oss er fantastisk.

Som navnet tilsier er Jotun en av aktørene som bidrar med midler til båten, men også andre deler av næringslivet i Sandefjord har vært viktige støttespillere. Rammen for kjøp av båt, utstyr og opplæring av mannskaper er på 7 millioner kroner.

Båten er en Flying Fish, den er 40 fot og vil ha en toppfart på 38 knop. Båten vil bli utstyrt med radar, komminikasjonsutstyr, brannpumpe, førstehjelpsutstyr og hjertestarter. Videre vil det være varmesøkende kamera, diverse lysutstyr og båreplass til pasienter som har behov for å ligge. Båten er en litt mindre utgaver av Røde Kors båten Veritas som er plassert på Tjøme. Dette vil sikre at Vestfold nå får en meget bra beredskap på sjøen, all den tid Redningsselskapet har en mindre båt liggende på Jarlsø og det ligger Redningsskøyte i Stavern.

- Opplæringen av mannskaper er allerede begynt forteller Kjell Atle Kjønnø, videre vil vi bruke vinteren til kurs og trening. Vi har også et godt sammarbeid med Tjøme Røde Kors som har fått noen erfaringer med denne type båt. Det er ekstra spennede at også Lillesand Røde Kors får en lik båt på forsommern 2017, så beredskapen her på kysten begynner nå å bli meget bra.

Ribben som ble kjøpt inn til neste sesong er allerede solg til Arendal Røde Kors.

RK Jotun