Hektisk Røde Kors-påske: Over 300 oppdrag for Hjelpekorpset i påskeuka

Årets påske har vært travel for den frivillige redningstjenesten. Frivillige i Røde Kors over hele landet har hatt 321 oppdrag og bistått i mer enn 500 skadesituasjoner.

Kun to påsker de siste 15 årene har vært travlere for Røde Kors Hjelpekorps enn i år.

– Bare i toppårene 2013 og 2018 har vi sett høyere oppdragstall enn ved årets påskeuke, sier Jarle Bjørge Øverland, nestleder i landsrådet for Røde Kors Hjelpekorps.

Gjennom påskeuken har Hjelpekorpset til nå rykket ut på til sammen 321 oppdrag og hjulpet til ved 501 skader over hele landet. I snitt de siste 15 årene har Røde Kors blitt kalt ut på 209 oppdrag i påskeuken.

Mens mange har hatt påskeferie og nytt solfylte dager på fjellet, har frivillige i Hjelpekorpset lagt ned over 200 dagsverk.

Dramatisk start på påska

Inngangen på årets påske var dramatisk og dypt tragisk med flere dødelige snøskredulykker fredag før palmehelgen.

– Vi har sett en formidabel innsats hos Hjelpekorpset over hele landet. Samtidig som det har vært alvorlige ulykker, har det også vært mange hyggelige møter med glade skiturister som nyter flotte påskedager, sier Øverland.

Med svært godt påskevær i mange distrikter, har det vært stor utfart til påskefjellet. Mange skiturister til fjells har også ført til en rekke små og store uhell.

– Med stor utfart har det også vært mange skader, brudd og forstuinger. Samtidig forteller våre frivillige at mange gjør gode vurderinger når det gjelder veivalg, og lytter til erfarne fjellfolk.

Mange gode omsorgsaktiviteter


I tillegg til Hjelpekorpset som har vært til stede der hvor folk ferdes i mark, skog, sjø og til fjells, har også en rekke andre frivillige i bygder og byer vært i aktivitet.

– I påsken har det vært mange gode omsorgsaktiviteter. Frivillige har delt ut påskeegg rundt omkring i snøen, førstehjelpsmaskoten Henry har vært på tur. Vi har hatt med oss rekordmange barn og voksne på ferieopphold, og vi har hatt ungdomshus som har vært åpne i en rekke byer, forteller Øverland.

Det siste døgnet har Hjelpekorpset deltatt i 13 oppdrag og behandlet 45 skader. Gjennom påskeuka har Røde Kors til sammen vært med på 321 oppdrag og behandlet 501 skader (pr. Klokken 12.00 2. påskedag).

Røde Kors Hjelpekorps har 6000 medlemmer og over 150 vakthytter. Mange av hyttene har forsterket beredskap i påsken, og frivillige har allerede lagt ned betydelig innsats i å bistå mennesker som har fått problemer i påskefjellet. I påskeuka bemanner nesten 1.000 frivillige fra Hjelpekorpset hytter rundt om i landet, eller er beredskapsvakt hjemme.

 Medier som ønsker informasjon om beredskapen, bes kontakte:

Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no