Pantelotteriet så populært at det må stenge til 2024

Pantelotteriet er så populært at myndighetenes omsetningsgrense for i år er nådd, og lotteriet må stenge for salg resten av året. Alle som har lyst til å vinne en million, må nå vente til 2024.

2023 ble et rekordår for Pantelotteriet. 21 heldige spillere har blitt millionærer, og det er delt ut omkring to millioner gevinster på mindre beløp. Røde Kors har fått inn over 126 millioner kroner til sitt humanitære arbeid. Det har gjort at flere mennesker har kunnet få hjelp, både her hjemme og de som er rammet av krig og konflikt. 

Grensen nådd

Lotteriet drives med tillatelse fra Lotteri- og stiftelsestilsynet, som tillater en omsetning på 360 millioner kroner i året. Nå er denne grensen nådd, og lotteriet må stanse salget ut året. Røde Kors-knappen blir derfor ikke mulig å trykke på før i 2024. 

– Vi er svært takknemlige for at stadig flere deltar i Pantelotteriet. Overskuddet går blant annet til vårt lokale arbeid i hjelpekorps, med barn og unge og hjelp til eldre over hele landet. I en tid med økende behov betyr det enormt mye for vårt arbeid. Vi beklager at folk ikke kan delta nå helt på slutten av året, men håper mange lar tomgodset ligge litt og trykker på «millionærknappen» i det nye året, sier generalsekretær Anne Bergh i Røde Kors i Norge. 

Ønsker videre rammer

Røde Kors håper myndighetene vil utvide rammene for den årlige omsetningen av lotteriet, slik at Pantelotteriet slipper å bli utsolgt neste år.

– Pantelotteriet gir verdifulle bidrag til å hindre og lindre nød, og bidrar samtidig til viktig miljøvennlig adferd. I tillegg er det vel det eneste nasjonale lotteriet som ikke har noen forbindelse til spillavhengighet, så vi ser ingen grunn til at myndighetene skal begrense omsetningen på det. Vi har en god dialog med norske myndigheter om å få økt omsetningsgrensen for 2024. Vårt nyttårsønske er at folket skal få bestemme hvor mye pantekroner de kan spille på i Pantelotteriet hvert år og at dette ikke skal begrenses av omsetningsgrenser, sier Bergh. 

I 2022 omsatte lotteriet for 330 millioner, så årets omsetning er en økning på 9 prosent. 

For pressehenvendelser, kontakt: 

Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no