Travel påskehelg for Røde Kors: Over 40 prosent flere oppdrag enn normalt

Strålende påskevær store deler av landet har lokket mange ut i naturen. Det har vært travle dager for Røde Kors Hjelpekorps de siste dagene.

– Det er fantastisk at mange velger å bruke de flotte påskedagene ute i naturen. Med stor utfart blir det også mange oppdrag for de frivillige mannskapene som er på vakt rundt omkring i landet, sier Tommy Eriksen i landsrådsrådet for Røde Kors Hjelpekorps.  

Hittil i påsken har Hjelpekorpset blitt kalt ut på 258 oppdrag. Det er over 40 prosent flere oppdrag enn normalt på denne tiden av påsken. De siste dagene er det også registrert mange skader. Langfredag ble det registrert hele 74 skader, mens det ble registrert 67 skader påskeaften. Til sammen utgjør det 454 skader hittil i påsken.  

Få går seg vill – men mange andre typer oppdrag 

Mens det i påsken i har vært rekordfå søksoppdrag hvor folk har gått seg vill, har det vært en økning i andre typer oppdrag. Dette kan være henteoppdrag hvor folk skader seg i skiløypene eller hvor folk blir dårlige på hytter hvor det er vanskelig å komme seg til lege eller sykehus på egenhånd.  

– Det at folk har god mobildekning slik at de selv kan ringe inn for å be om hjelp gjør at vi får løst oppdrag raskere og mer effektivt, forteller Eriksen. 

Planlegg hjemturen godt 

Hjelpekorpsene er fortsatt i forhøyet beredskap søndag 1. påskedag og mandag 2. påskedag. Godt vær søndag gjør at flere ønsker å legge inn en siste skitur før hverdagen er tilbake. Samtidig setter mange kursen hjemover fra påskefjellet.  

Røde Kors oppfordrer alle til å ta med godt med mat og drikke, og kle seg for å kunne bli stående fast i kø. Mandag er det meldt kraftig vind og snø flere steder, og det er derfor ventet at mange påsketurister vil reise fra fjellet søndag.  

– Tenk sikkerhet også på vei hjemover. Ta med ekstra nistepakke, nok vann og regn med at hjemturen kan ta tid, oppfordrer Eriksen.  

 

Det siste døgnet har Hjelpekorpset deltatt i 36 oppdrag og behandlet 67 skader. Så langt i påsken (tall fra 9. april klokken 08.00) har Røde Kors vært med på 258 oppdrag og behandlet 454 skader.    

Gjennom påsken vil Røde Kors sin påskesentral daglig rapportere om hendelser og aksjoner. Medier som ønsker informasjon om beredskapen, bes kontakte: 
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no