44 oppdrag for Røde Kors så langt i helligdagene

Siden Skjærtorsdag har hjelpekorpsene hatt 44 oppdrag med flere alvorlige hendelser.

44 oppdrag på tre dager er lite sammenlignet med en vanlig påske. Selve påskeaften har vært en av de roligste påskedagene noensinne registrert av Røde Kors sin kommunikasjonssentral for påsken.  

- Påskeaften var én av de roligste påskedagene noensinne. Vi har kun registrert kun tre hendelser, sier Rune H. Guldahl, landsrådsmedlem i Røde Kors hjelpekorps etter at alle distriktene i Røde Kors har rapportert inn oppdragene for dagen. 

  • I Finnmark ble fire personer skadd da to snøskutere kolliderte i Trangdalen i Reparfjord. En av de skadde skal være 14 år. Det var flere skutere var involvert. Publikum som kom til stedet ga umiddelbar førstehjelp og tilkalte mannskaper fra Røde Kors, som bidro videre i hjelpearbeidet. De skadde ble etter hvert fraktet med redningshelikopter til Finnmarkssykehuset i Hammerfest. Tre av de involverte er lettere skadet, mens én er moderat skadet.
  • Mannskaper fra hjelpekorpsene i Inderøy, Levanger, Steinkjer, Stjørdal og Verdal bidro i søk etter dement kvinne som hadde gått seg bort fra et sykehjem. Etter fire timer ble kvinnen funnet i god behold bare noen hundre meter hjemmefra.
  • I tillegg fikk en person som hadde ramlet på ski i Vassbakken i Hadsel i Nordland hjelp.

Dødsulykke

De siste dagene har hjelpekorpsene også bistått flere i alvorlige hendelser. 

Skjærtorsdag var det en dødsulykke i Hunnedalsheiene mellom Rogaland og Agder, hvor en 49 år gammel familiefar omkom i en kiteulykke. Hjelpekorpset i Sandnes bistod med å frakte den omkomne ned fra fjellet til sykehuset. 

Mange av hjelpekorpsene har også bistått med informasjon og vært tilstede på de vanligste utfartsstedene i flere store byer. Det er ikke rapportert om utfordringer med tanke på utfart og smittefare. 

Tar turen i nærområdet

- Det virker som om folk respekterer både Koronavettreglene og Fjellvettreglene. Det er generelt lite folk i fjellet, folk ser ut til å ha tatt til seg at de bør legge turene i nærområdene sine. Det har i tillegg vært dårlig vær flere steder i landet, og det ser ikke ut til å ha ikke fristet dagsturister, sier Guldahl.

For pressehenvendelser, kontakt:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99