Nå starter letingen etter bær og bærplukkere

De første leteaksjonene etter bærplukkere har startet for hjelpekorpsene til Røde Kors.

– Det er viktig å si fra hvor man går, selv for de som gjerne vil skjerme sine beste bærplasser, sier Kjersti Løvik i Landsråd hjelpekorps.  

Hjelpekorpsene har hatt enda en travel uke over store deler av landet. I flere populære fjellområder går det mot en rekord i antall redningsoppdrag på grunn av reisebegrensningene og den økende interessen for å gå i norske fjell. Selv om sommerferien for mange går mot slutten, så er hjelpekorpsene forberedt på mange oppdrag framover. Mange legger fjellturene til langhelger i august og bærsesongen starter nå for alvor. Hvert år må hjelpekorpsene lete etter bærplukkere som har blitt så ivrige etter å finne bær at de har mistet retningen.  

Kjersti Løvik har et råd til de som ønsker å skjerme bærplassene sine:  

– Selv om mange ikke ønsker å avsløre sin hemmelige multemyr, er det viktig å si ifra hvor man skal i tilfelle det skjer noe. Derfor anbefaler jeg at man skriver ned hvor man skal i en konvolutt som åpnes dersom man ikke kommer hjem til avtalt tid, sier landsrådsleder for Røde Kors Hjelpekorps.  

Røde Kors Hjelpekorps forventer at mange vil gå turer i fjellet også utover høsten. Løvik minner om Fjellvettreglene, og trekker frem at det er viktig å planlegge turen godt, og si ifra hvor man går.  

– Hvis man vet hvor man skal gå før man legger ut på tur, har med seg nok og riktig utstyr, mat og drikke, vil turen også bli mye bedre, sier hun.  

Flere hjelpekorps har blant annet måtte hjelpe ned fjellvandrere som har vært for dårlig utstyrt med fottøy i bratt og ulendt terreng.  

– Godt fottøy er nødvendig for en god fjelltur. Vi har flere eksempler på at skoene er glatte og støtter dårlig rundt ankelen. Vi ser også at noen får problemer med at sekken passer dårlig til turen, sier Løvik.  

Et av områdene hvor det har vært høy aktivitet er Møre og Romsdal:  

– Vi har aldri hatt så mange aksjoner som denne sommeren. Vi har hatt flere i løpet av de siste tre ukene, enn det vanligvis er på ett år. Det er tydelig at folk fortsatt går mye i fjellet, sier operativ leder for Møre og Romsdal hjelpekorpsdistrikt Trond Inge Larsgård.  

For pressehenvendelser, kontakt:

Røde Kors pressevakt +47 94 97 29 99,

eller send e-post til pressevakt@redcross.no