Røde Kors evakuerer sivile rammet av kamper nordøst i Syria

Pågående kamper rundt fengselet nordøst i Syria har store humanitære konsekvenser.

Titusener har vært nødt til å flykte fra sine hjem for å komme seg i sikkerhet i andre bydeler på grunn av kampene som pågår i byen Hassakeh, nordøst i Syria.

– Røde Kors er bekymret for situasjonen og ber om uhindret tilgang for å kunne hjelpe de som er i akutt nød, sier Ida Haugen-Poljac, seniorrådgiver for Midtøsten i Røde Kors.

Syrisk Røde Halvmåne og Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) har ambulanser i området og hjelper til med å evakuere folk som rammet. Mobile helseklinikker i området er utstyrt for å bistå med medisinsk hjelp. Røde Kors deler også ut vann og annen nødhjelp til mange av de som har flyktet fra sine hjem.

Kampene som har pågått i flere dager får store konsekvenser for sivilbefolkningen, fordi dette skjer i urbane strøk som er tett befolket.

– Vinteren er kald nå, med minusgrader og snø. Det er ekstra krevende for de som må flykte fra sine hjem og som trenger et trygt sted å være, i tillegg til vann, mat og helsehjelp, sier Haugen-Poljac.

Røde Kors minner de som deltar i kampene på å respektere og beskytte ikke stridende, sivile og sivile gjenstander, og ansvaret de har etter internasjonal humanitær rett for å sikre rask og uhindret tilgang på humanitær nødhjelp.

For pressehenvendelser, kontakt:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no