Røde Kors melder om få skader på påskefjellet

Det er fint påskevær flere steder i landet og mange benytter anledningen til å komme seg ut. Selv om det kryr av folk i fjellet er det meldt inn få skader fra hjelpekorps rundt om i landet.

Ved 17-tiden skjærtorsdag har vaktsentralene til Røde Kors Hjelpekorps rapportert inn 15 oppdrag. De fleste av disse er henteoppdrag grunnet fall og skader i fjellet. Det lave antallet kan tyde på at folk er flinke til å følge både fjellvettregler og sjøvettregler. 

– Værskiftet til mer sol og rolige vindforhold gjør at flere velger å tilbringe dagene ute, sier Roy Worum i landsråd Røde Kors Hjelpekorps. 

Mange har kommet seg til påskefjellet og Røde Kors Hjelpekorps rapporterer om god stemning og mye folk i skiløypene. Men selv om været er fint er det viktig å ta forhåndsregler. 

Fortsatt skredfare 

Røde Kors minner alle som ferdes i snøfylte områder om å sjekke snøskredfaren på varsom.no. Fredag er det meldt om betydelig skredfare i store deler av landet (faregrad 3). 

– Snøskredfaren er ikke over, og vi oppfordrer alle til å sjekke varslene nøye hver dag. I tillegg til å se på selve faregraden, er det nyttig å se på symbolene og lese de tilhørende ferdselsrådene, sier Roy Worum i landsråd hjelpekorps. 
 
Selv om skredfaren er høy flere steder i landet oppfordrer Worum til å nyte det gode været. 

– Vi håper enda flere tar turen ut i den flotte norske naturen gjennom påskehelgen. Frisk luft og gode opplevelser er alle vel forunt, og man må bruke fridagene til å nyte alt naturen har å by på, sier Roy Worum i landsråd Røde Kors Hjelpekorps. 

15 oppdrag og 12 skader skjærtorsdag 

Klokken 17.00 torsdag i påskeuken har Røde Kors Hjelpekorps registrert 15 oppdrag og 12 skader.  

Til nå i påsken har Røde Kors’ påskesentral registrert at frivillige i Hjelpekorpset har blitt kalt ut til 81 oppdrag, hovedsakelig henteoppdrag, og behandlet 92 skader av ulik art.    

Gjennom påsken vil Røde Kors sin påskesentral daglig rapportere om hendelser og aksjoner. Medier som ønsker informasjon om beredskapen, bes kontakte: 

Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no