– Mange er flinke til å vise fjellvett i påskeferien

Med varierte forhold og mye dårlig vær mange steder rundt om i landet, har det vært en rolig start på påskeuken for Hjelpekorpset.

Mandag har det vært tre oppdrag og 15 skader. 

– Det ser ut til at mange tar høyde for vær og føre. Vi oppfordrer folk til å fortsette å tilpasse turer etter værmeldingene - husk at været i fjellet kan endre seg raskt. Bruk fjellvettreglene som ledetråd i planleggingen, oppfordrer Jarle Bjørge Øverland, nestleder i Landsråd Røde Kors Hjelpekorps. 

Klokken 17 mandag i påskeuken har Røde Kors Hjelpekorps registrert få skader og hendelser. 

– Mye dårlig vær kombinert med høy skredfare gjør at færre er ute i fjellet i store deler av landet. Dermed ser vi også færre ulykker sammenlignet med tidligere år, forklarer Øverland.  

Mandagen byr på fint påskevær flere steder i Sørøst-Norge, og det er meldt om stor utfart, mens det er dårligere vær fra Trøndelag til Nord-Norge.  

– Det er fortsatt høy skredfare langs hele kysten. Det er særskilt høy skredfare i Trøndelag. Vi oppfordrer til å planlegge turen nøye og ikke ta unødvendige risikoer, sier Øverland.  

Hjelpekorpset har mer enn 6.000 frivillige i beredskap, hvorav 1.200 er i forhøyet påskeberedskap på vaktstasjoner, hytter og hjemmevakt i sine lokalmiljøer. 

Til nå i påsken har Røde Kors´ påskesentral registrert at frivillige i Hjelpekorpset har blitt kalt ut til 29 oppdrag, hovedsakelig henteoppdrag, og behandlet 40 skader av ulik art.  

 

For mer informasjon, kontakt:   
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no