En viktig anerkjennelse til bekjempelse av sult og internasjonalt samarbeid

Røde Kors gratulerer Verdens Matvareprogram (WFP) med Nobels Fredspris 2020.

– Dette er en viktig pris også fordi sult brukes som våpen i flere konflikter rundt i verden. Derfor er kampen mot sult også fredsarbeid, sier Bernt G. Apeland i Røde Kors.  

– Rundt 800 millioner mennesker går sultne til sengs hver kveld. Dette tallet har gått nedover de siste årene, men denne trenden har nå snudd. Covid-19 gjør at flere mennesker nå sulter. Derfor er denne prisen dessverre mer aktuell enn på lenge, sier generalsekretæren.

Prisen er også en anerkjennelse til alle de menneskene som står i frontlinjen til alle de som deler ut mat i noen av de verste konfliktene i verden.

– Dessverre ser vi at sult blir brukt som våpen i konflikt. Konfliktene i Syria, Jemen og Sør-Sudan er eksempler på dette. Derfor er kampen mot sult også fredsarbeid, sier Apeland.  

Prisen er også en anerkjennelse av internasjonale samarbeid, og internasjonale organisasjoners kamp for en bedre verden. Verden trenger nå mer samarbeid, og denne prisen er et sterkt signal til de kreftene som undergraver dette samarbeidet. 

For pressehenvendelser, kontakt:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99