Bra at Norge nå evakuerer foreldreløse barn fra Moria

– Tragiske scener utspilte seg i Moria-leiren på Lesvos i natt, og menneskene som har flyktet fra flammene står i en umulig situasjon,  sier Bernt G. Apeland i Røde Kors.

– Dette er ikke et sted for barn og vi er glade for at regjeringen nå endelig starter dette arbeidet og prioriterer de foreldreløse barna, sier Bernt G. Apeland i Røde Kors. 

Røde Kors er nå svært bekymret for den humanitære situasjonen, særlig for barn og barnefamilier i Moria nå og er glade for at budskapet om at regjeringen nå umiddelbart henter flyktninger fra Moria-leiren. 

– Norge har ventet lenge nok, vi er glade for at de nå handler, sier Bernt G. Apeland i Røde Kors. 

–Vi er glade for at regjeringen nå også vurdere behovet for humanitær bistand. Sammen med Røde Kors-foreningene i Europa og Gresk Røde Kors vurderer vi nå fortløpende behovet for akutt helsehjelp og humanitær bistand i en desperat situasjon, sier Apeland. 

Overfylt leir

Morialeiren har vært dimensjonert for å romme 2000 mennesker. Da brannen brøt ut oppholdte det seg opp mot 13.000 mennesker i leiren. Røde Kors frykter for konsekvensene av storbrannen.

– Scenene som utspilte seg i natt var dramatiske. De fortvilte menneskene som har flyktet fra flammene står i en umulig situasjon. De har ingen steder å dra, sier Apeland.

Nå må barna ut

– Vi er glade for at regjeringen nå, etter at mange andre land har gått foran, og skal hente ut 50 asylsøkere etter lang tid med press både fra Stortinget og frivillige organisasjoner. Men det er tragisk at det måtte en slik brann til før regjeringen kom på banen, sier Apeland. 

Røde Kors er sterkt bekymret for alle menneskene som nå er igjen i Moria. Norge må nå jobbe for en felles europeisk løsning for menneskene som er igjen i leiren.

For pressehenvendelser, kontakt:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99