Røde Kors på plass i jordskjelvområdet i Afghanistan

Røde Kors er på plass med et mobilt helseteam i Gyan-distriktet i Paktika-provinsen for å hjelpe jordskjelvofrene.

Teamet, som består av leger, sykepleiere og annet helsepersonell er allerede i gang med å gi førstehjelp til de som har blitt skadet. De rapporterer om store ødeleggelser og forteller at mange er fanget i ruinene.   

– Det er stor usikkerhet rundt antall skadde og drepte, men vi vet at flere personer ligger fastklemt under ødelagte hus. Røde Kors og Røde Halvmåne kartlegger omfanget av katastrofen og gir samtidig hjelp til de som trenger det, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors.   

Lastebiler med presenninger, kjøkkenutstyr, mat og medisiner fra Afghanistan Røde Halvmåne er på vei til jordskjelvområdet. 

Jordskjelvet kommer på toppen av en allerede kritisk humanitær situasjon i Afghanistan.   

– Mer enn 25 millioner mennesker i landet har behov for akutt hjelp - mat, vann og helsetjenester. De som nå rammes av jordskjelvet har ikke egne ressurser og trenger derfor all hjelpen de kan få, sier Apeland. 

Røde Kors i Norge har jobbet og hatt tilstedeværelse i Afghanistan siden 2002 og har et tett samarbeid med afghansk Røde Halvmåne som er til stede i alle 34 provinser i landet.  

For pressehenvendelser, kontakt: 
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no