Røde Kors lanserer levd.no: en nettbutikk for barneklær som har levd litt

Nå starter Røde Kors nettbutikken Levd.no for å gjøre det enkelt for småbarnsforeldre å kjøpe brukte barneklær.

– Vi ønsker å la klær som har levd litt, leve videre, sier Hallvard Bache, daglig leder i Røde Kors Sirkulært. 

Levetiden til barneklær er ofte ikke så lang. Nå ønsker Røde Kors å utvide sin satsing på brukte tekstiler med å lage en spesialbutikk på nett for å la barneklær som har levd litt, leve videre.

– Vi må gi foreldre en god handleopplevelse og gjøre det enklere å ta bærekraftige valg. For mange foreldre er det i dag en krevende skattejakt å finne brukte barneklær av god kvalitet som passer til behovene, sier Bache. 

Nettbutikken Levd.no gir et bredt utvalg av brukte klær for barn i alderen 0-12 år. Nettsiden gjør det enkelt å finne frem gjennom blant annet filtrering på alder, typer og materiale.

– Vi ønsker at brukthandel skal bli et reelt alternativ til å handle nytt. Tekstilindustrien står for en betydelig del av verdens klimagassutslipp. Røde Kors ønsker å fremme bærekraft, miljø og etikk og slik bidra til et mer bærekraftig forbruks- og produksjonsmønster, sier Bache. 

Bak nettbutikken Levd.no står selskapet Røde Kors Sirkulært AS, og overskuddet fra salget til Levd skal gå til Røde Kors’ humanitære arbeid. 

For pressehenvendelser, kontakt:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller
pressevakt@redcross.no