Røde Kors er glad for at barn og unge prioriteres i nye koronatiltak

Mye står nå på kommunene, og Røde Kors ber derfor om en rask vurdering av hvilke tiltak som kan lettes.

Mandag la regjeringen frem endringer i koronatiltakene. Røde Kors er glad for at regjeringen åpner opp for fritidsaktiviteter for barn og unge samtidig som flere elever får være mer på skolen fremover.

– Vi er bekymret for at mange unge blir isolert og ekstra utsatt på grunn av koronatiltakene. Derfor er vi glad for at regjeringen prioriterer å lette tiltakene for barn og ungdom, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors.  

Tidligere har Røde Kors bedt kommunene om å holde skolene åpne og helsesykepleiere tilgjengelige for å hjelpe barna.  

Mange barn har hatt det tøft i koronaperioden, og det er avgjørende at skole og barnehager som er trygge arenaer holder åpent. I de nye endringene senkes de fra rødt til gult nivå for ungdomsskoler og videregående skoler. Barn og unge under 20 år kan delta og trene i fritidsaktiviteter som normalt.  

– Å holde skoler, barnehager og fritidstilbud åpent er viktig for mange barn som ellers ville vært isolert. Gjennom pandemien har vi sett at flere kommuner med høyt smittetrykk har klart å kombinere et bra fysisk skoletilbud med godt smittevern, og ber alle kommuner om å fortsette å prioritere de unge, sier Apeland. 

For pressehenvendelser, kontakt:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99