Fem redningsoppdrag på rekordrolig påskestart

Frivillige i Hjelpekorpset rapporterer om få skader og henteoppdrag i palmehelgen. – Alle rapporter tyder på at folk følger myndighetenes råd, sier landsrådsleder Kjersti Løvik.

De siste 11 årene har Røde Kors i snitt deltatt i 33 oppdrag i palmehelgen, mens det til nå er registrert 5 oppdrag lørdag og søndag på landsbasis.

–  Denne helgen har vært som en vanlig helg ellers i året, og det tror jeg er en indikasjon på at folk følger myndighetenes råd og er flinke til å ta vare på seg selv og andre når de planlegger nærturer. Det er veldig positivt, sier Kjersti Løvik, landsrådsleder i Røde Kors Hjelpekorps.

Røde Kors har mer enn 5000 frivillige som også i påsken er i beredskap for Røde Kors Hjelpekorps. Beredskapen er styrket for å kunne håndtere hendelser i korpsenes nærområder, siden mange har avlyst de tradisjonelle påsketurene til hytter og skianlegg.

Av Røde Kors sine 150 vakthytter er rundt 20 bemannet deler av denne påsken. Det betyr at de fleste frivillige har beredskap gjennom hjemmevakt og er klare for å bistå ved behov som skulle oppstå gjennom påskeuken.

I Oppland, som er en del av Innlandet fylkeskommune, melder Røde Kors sine mannskaper om lite utfart i fjellene, mens hjelpekorps i Midt-Norge rapporterer at mange har lagt ut på kortere turer i nærområdene.

– Røde Kors er veldig glade for at folk kommer seg ut i frisk luft i påsken. Jeg håper alle benytter de neste dagene til å koble av. Følg smittevernrådene og Fjellvettreglene også på korte turer. Skulle du trenge hjelp, skal du være trygg på at vi er beredt til å bistå, selv om vi ikke er like synlige som ved en normal påske, sier Løvik.

For mediehenvendelser, ring Røde Kors pressevakt på tlf 94 87 29 99

eller send e-post til pressevakt@redcross.no