Stor redningsinnsats etter eksplosjon i Beirut

Redningsarbeidet pågår for fullt. Etter eksplosjonen i Beirut har Libanon Røde Kors sendt alle tilgjengelige frivillig til Beirut for å hjelpe til.

– Nå pågår det søk og redning, et stort førstehjelpsarbeid og evakuering av skadde. Våre tanker går til alle som har mistet noen i denne voldsomme eksplosjonen. Konsekvensene av denne tragedien vil ta lang tid å fatte, sier programsjef i Røde Kors, Haakon Jacob Rothing.

Libanon Røde Kors er den største ambulansetilbyderen i Libanon og er en del av det arbeidet Røde Kors i Norge støtter i Libanon.

– I løpet av kvelden har vi vært i kontakt med våre ansatte som bor i Beirut. Flere av dem har følt eksplosjonen på kroppen, noen har fått hjemmene sine ødelagt og en har fått mindre skader på grunn av glassbiter. Men heldigvis er alle i sikkerhet og gjort rede for, sier programsjef i Røde Kors, Haakon Jacob Rothing.

Det store antallet skadde har ført til enorm belasting på sykehusene i området. Lettere skadde behandles på førstehjelpsposter som settes opp av Libanon Røde Kors. 75 Røde Kors-ambulanser er i operasjon etter eksplosjonen og Libanon Røde Kors har sendt 375 trente frivillige og ansatte for å hjelpe de mest sårbare.

– Alle i Beirut er berørt av denne eksplosjonen. Det er vanskelig å forestille seg konsekvensene av en slik katastrofe som dette midt i en hovedstad. Dette rammer alle som bor der, sier Rothing.

For pressehenvendelser, kontakt:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99

For mediekontakt til Libanon Røde Kors,
kontakt Ayad Monzer, +961 79 303 471.