Røde Kors oppfordrer båtfolket: – Vedlikehold båtutstyret før påsketuren

Med godt vær er det mange som skal på sjøen de neste dagene. Røde Kors ber båtfolk planlegge båtturen godt – og være spesielt obs på vedlikehold av redningsvester.

Det er meldt fint vær mange steder i landet de neste dagene, og Røde Kors forventer at det blir stor utfart på sjøen i påskedagene. 

– Det er like viktig å følge sjøvettreglene på sjøen som det er å følge fjellvettreglene på fjellet. Rådet til båtfolket er derfor det samme som til fjellfolket: Vær forberedt, studer værmelding, planlegg turen og meld fra hvor dere drar, sier Nils Vidar Hopland i Røde Kors Hjelpekorps.  

Hjelpekorpset er i beredskap på sjøen gjennom hele påskeuken.  

Ekstra viktig med gode forberedelser 

– Vi er i beredskap langs kysten, men om ulykken er ute må man være forberedt på å klare seg helt til hjelpen kommer frem. Nå er det varmt i solveggen mange steder, men det er fortsatt kaldt i sjøen. Derfor er det ekstra viktig med gode forberedelser før man legger ut på tur, sier Hopland.  

Han minner om at det holder ikke å bare pusse båten – motor og personlig utstyr som redningsvester må også vedlikeholdes.  

– Patroner på redningsvester har en utløpsdato, og dette må vedlikeholdes for å unngå farlige situasjoner, sier Hopland videre.  

Åtte oppdrag og fire skader tirsdag 

I påsken har Hjelpekorpset har mer enn 6.000 frivillige i beredskap, hvorav 1.200 er i forhøyet påskeberedskap på vaktstasjoner, hytter og hjemmevakt i sine lokalmiljøer. 

Klokken 17 tirsdag i påskeuken har Røde Kors Hjelpekorps registrert åtte oppdrag og fire skader. Mannskapet har blant annet bistått ved benbrudd i skianlegg og i terreng. Til nå i påsken har Røde Kors’ påskesentral registrert at frivillige i Hjelpekorpset har blitt kalt ut til 44 oppdrag, hovedsakelig henteoppdrag, og behandlet 47 skader av ulik art.   

Gjennom påsken vil Røde Kors sin påskesentral daglig rapportere om hendelser og aksjoner. Medier som ønsker informasjon om beredskapen, bes kontakte:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no