Viktig partnerskapsavtale med utenriksdepartementet

Røde Kors i Norge er en av seks norske organisasjoner som har inngått partnerskapsavtaler med utenriksdepartementet.

Avtalen gjelder for fire år og dekker perioden 2020 til 2023, og avtalen mellom utenriksdepartementet og Røde Kors innebærer en støtte på 330 millioner årlig, til Røde Kors sitt humanitære arbeid.

– Denne avtalen gir oss forutsigbarhet som vil gjøre oss i stand til å hjelpe mange spesielt utsatte mennesker i noen av de mest utsatte områdene i verden. Avtalen handler blant annet om beskyttelse av mennesker i sårbare situasjoner og katastroferespons. Gjennom Røde Kors-bevegelsens unike tilgang, når vi fram til mennesker som lever i konflikt som har hatt store vedvarende humanitære konsekvenser. Land som Afghanistan, Myanmar, Nord-Korea, Pakistan, Somalia, Sør-Sudan, Sahel, Colombia, Syria, Jemen, Libanon. Vi setter pris på anerkjennelsen denne avtalen gir til den innsatsen frivillige gjør i sine lokalsamfunn verden over, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors i Norge.

Hovedtematikken i avtalen går på helsehjelp, beskyttelse og katastroferespons, men også klimaforskning, forholdet mellom konflikt og klima og Røde Kors sin satsning på innovasjon er omfattet av avtalen.

– Som strategisk partner ser vi fram til fortsatt tett dialog med UD om humanitære utfordringer og prioriteringer, sier Apeland.

Noe av støtten vil gå til den internasjonale Røde Kors- komiteen og til det Internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger.

For mediehenvendelser, ring Røde Kors pressevakt på tlf 94 87 29 99 eller send e-post til pressevakt@redcross.no