Røde Kors i felt i Libanon Vis bildetekst
Libanon Røde Kors har jobbet med vann- og sanitærprosjekter siden 2014, og dekker i hovedsak behov i områder der andre organisasjoner ikke er til stede eller ikke har tilgang

GK Gruppen

GK Konsern har samarbeidet med Røde Kors siden 2005. Formålet med samarbeidet er støttet til prosjektet «Vann for livet». GK har også støttet arbeid med bygging av skole og nødhjelp til Nepal.

GK bidrar til bedre helse, mindre spredning av sykdommer og gir barn mulighet til å gå på skole gjennom sin støtte til Vann for livet. Gjennom Vann for livet jobber Røde Kors for å skaffer mennesker tilgang til rent vann

GK Gruppen og Røde Kors

  • Bransje: Teknisk entreprenør og servicepartner
  • Inngått partnerskap: 2005
  • Form for partnerskap: Økonomisk støtte
  • Støtten går til: Vann for livet

GK er en betydelig aktør innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, rør og elektro. Gruppen leverer alt av tekniske løsninger i alle typer bygg, med kjerneområdene inneklima i nye- og eksisterende næringsbygg. Firmaet ble etablert i 1964 i Oslo.

- Vi ønsker å bidra til bærekraftig utvikling også utenfor Skandinavia, og i Røde Kors har vi funnet en god samarbeidspartner for vårt samfunnsengasjement.

John-Erik Karlsen, GK Konsern.

Samarbeidet med Røde Kors går tilbake til 2005 da GK støttet byggingen av en førskole i Lesotho. GK bidro til et prosjekt for mini-irrigasjon i samme område og startet et internt fadderprogram via Røde Kors. Engasjementet har fortsatt innen Vann for livet-programmene til Røde Kors, og i dag støtter GK Gruppen vann- og sanitærprosjekter i Libanon.

GK og Røde Kors smiler til kamera ved signering av avtale
Avtalesignering med tidligere markedssjef Ståle Lindbo i Røde Kors og Konserndirektør og eier i GK, John-Erik Karlsen.

Libanon Røde Kors leverer vann- og sanitærtjenester til syriske flyktninger og sårbare lokalsamfunn med hovedformål å oppfylle fundamentale behov, bevare verdighet og forhindre helserisiko.

– Vi ønsker å kunne bidra til prosjekter relatert til det vi gjør i GK. Vann- og sanitærprosjekter er derfor en god match, og det er noe vi mener utgjør en viktig forskjell for de som bor i flyktningleirene i Libanon.

John-Erik Karlsen, GK Konsern

Norges Røde Kors støtter Libanon Røde Kors gjennom bevilgninger fra UD i et større vann- og sanitærprosjekt i Hermel og Mashari al Qaa ved grensen mellom Libanon og Syria. Det er dette prosjektet GK bidrar finansielt til.

1. januar 2005

Inngår samarbeid

GK inngår samarbeid med Røde Kors

1. januar 2005

Bygger skole i Lesotho

GK bidrar i arbeidet med å bygge en skole i Lesotho, med formål om å gi foreldreløse barn i Lesotho en trygg oppvekst. GK-gruppen starter også et internt fadderprogram.

30. april 2015

GK støtter hjelpearbeidet i jordskjelvrammede Nepal

8 millioner mennesker rammes av jordskjelvet i Nepal. GK donerer 200 000 kroner til arbeidet. Norges Røde Kors bidrar blant annet med feltsykehus.

1. januar 2017

Vann- og sanitærtjenester i Libanon blir hovedprosjekt

GK setter «Vann- og sanitærtjenester i Libanon» som sitt hovedprosjekt, som fokuserer på vann- og sanitærtjenester til syriske flyktninger og sårbare lokalsamfunn. Støtten går til Libanon Røde Kors og befinner seg i Hermel og Mashari al Qaa, ved grensen mellom Libanon og Syria.

Vann for livet logo
GK Konsern støtter Vann for Livet

Du kan lese mer om Vann for livet på www.vannforlivet.no.