Hjelpekorpser på fjellvidden med tablet og snøscooter Vis bildetekst
Røde Kors Hjelpekorps på skredkurs, 2019. Foto: Terje Borud

Ice Communication Norge AS

Ice inngikk et samarbeid med Røde Kors i 2014 og bidrar med fri bruk av mobilt bredbånd til Røde Kors Hjelpekorps.

Ice er en av Norges største leverandør innen telekommunikasjon. Ice bygger ut Norges tredje mobilnett og har i 2020 mer enn 90 prosent befolkningsdekning. Ice ble i 2019 kåret av Gulltasten til «Årets mobilselskap» og har flere år kommet på topp ti-listen over Norges beste arbeidsplasser.

Ice bidrar til Røde Kors Hjelpekorps, den største frivillige aktøren innen den norske redningstjenesten. Ice har god dekning over hele landet og sørger for at hjelpekorpset har kommunikasjon og support når de trenger det.

Hjelpekorpset rykker ut på kort varsel og er alltid klar til innsats. Arbeidet innebærer søk, redning, førstehjelp og evakuering landet rundt. Nett og god dekning er sentralt i arbeidet for å gjennomføre oppdrag, som ofte er akutte og krever handling raskt.

- Det å ha et godt nett og tilgang til de verktøyene vi trenger, er avgjørende for at lete- og henteaksjoner blir gjennomført mest mulig effektivt.

Operativ leder i Trondheim Røde Kors Hjelpekorps, Atle Nes

Ice er i tillegg betydningsfullt når Røde Kors gjør oppgradering av utstyr til Hjelpetkorpset, for eksempel ved leveranse av SIM-kort til tablets, som skal brukes under aksjoner.

Nærbilde av tablet i mørket, i bruk av Hjelpekorpset
Skredkurs på Finse, 2019 Foto: Terje Borud