Intrum leder utenfor Intrum-kontoret Vis bildetekst
Steinar Nielsen, administrerende direktør i Intrum. Foto: Intrum

Intrum

Siden 2013 har Intrum bidratt med frivillige og kursholdere til gjeldsprosjektet i regi av Nettverk etter soning.

Som en ledende aktør innen kredittstyring, med tjenester som inkasso analyse, låneadministrasjon og kredittinformasjon, er Intrum drevet av et ønske om å bidra til samfunnet. Gjennom å dele sin ekspertise innen inkasso og personlig økonomi, hjelper Intrum tidligere straffedømte å ta kontroll over sin økonomi - en nøkkel til å bygge et stabilt og produktivt liv etter soning.

Nettverk etter soning hjelper tidligere straffedømte tilbake til samfunnet med sosial støtte, utdanning og jobbtrening. En viktig del av dette arbeidet er kunnskapsdeling om gjeld og personlig økonomi, for å motvirke de ødeleggende effektene av økonomisk ustabilitet for de som ønsker å etablere et «A4-liv».

Gjennom å arrangere 12-15 årlige kurs, rettet mot både innsatte, løslatte, ansatte i kriminalomsorgen og frivillige, deler Intrum viktig innsikt om inkasso, gjeldsforståelse og økonomisk styring. Disse kursene forbereder deltakere på de utfordringene som ligger utenfor fengselsmurene, og hjelper dem å navigere sin egen økonomi med større selvtillit og kunnskap.

– Gjeld og privatøkonomi er fortsatt store tabu i samfunnet vårt. Vi i Intrum, som jobber med mennesker som takler gjeld og betalingsproblemer hver eneste dag, vet at økonomi også påvirker mental helse i stor grad. Gjennom vårt samarbeid med Nettverk etter soning, får vi formidlet viktigheten av å ta grep om egen økonomi. Å ta det første skrittet mot å håndtere gjeld kan være utfordrende, men det er et viktig steg mot en bedre fremtid," sier Steinar Nielsen, administrerende direktør i Intrum.

Veien tilbake til livet

Etter en vanskelig tid med depresjon og gjeld, fant Alex veien til en ny start med hjelp fra Nettverk etter soning og Intrum. Historien hans er et godt eksempel på hvordan dette samarbeidet kan utgjøre en forskjell og hvordan tilgang til riktig støtte kan forandre et liv. Hør Alex fortelle hvordan han klarte å snu livet sitt til det bedre.

– Å jobbe frivillig i Nettverk etter soning ga meg sjansen til å sette ansikt på tallene jeg ser hver dag og forstå historiene bak dem. Det er mer enn bare tall; det handler om ekte mennesker som kjemper for å finne veien tilbake. Å se noen som Alex snu livet sitt helt om, bekrefter hvor meningsfullt vårt arbeid er," sier Vibeke Flø, spesialist i avdeling gjeldsforhandling hos Intrum.