Lille Aisha på 5 år med gips på benet smiler til kamera. lvorlig skadet av en bombe. Barna rammes spesielt hardt i krig og konflikter. Vis bildetekst
Lille Aisha på 5 år ble alvorlig skadet av en bombe. Barna rammes spesielt hardt i krig og konflikter.

Hjelp oss å redde liv

1 av 6 barn vokser opp i krigs- og konfliktområder rundt om i verden. Hva kan du gjøre når krig og konflikt ødelegger barns liv? Du kan være der for barn som Aisha.

Med skader i øynene og splinter i kroppen, ble Aisha på 5 år fra Nigeria hasteoperert med hjelp fra Røde Kors. Uten kirurgisk behandling kunne Aisha mistet synet - og i verste fall livet.

Du kan også støtte det livreddende helsearbeidet ved å vippse til 2272.

Aisha var heldig som overlevde   

Aisha ble alvorlig skadet av en bombe som eksploderte og var gjemt på kjøkkenet i familiens nye hjem. 

Jente på 5 år får behandling på sykehus
Aisha undersøkes etter skader fra bombe på sykehuset Maiduguri State Specialist Hospital.

På sykehuset ble hun godt ivaretatt og fikk kritisk kirurgisk behandling av frivillige fra den Internasjonale Røde Kors-komiteen.

Aisha på 5 år får kirurgisk behandling
Aisha får kirurgisk behandling av frivillige fra den internasjonale Røde Kors-komiteen.

Aisha var heldig og overlevde, men det er dessverre mange andre barn som er utsatt og trenger helsehjelp. Vil du være der for disse barna? Hjelp oss å redde liv! Gi en gave via skjema over.

Sammen får vi hjelpen frem

I krig og konflikter er det barna som bærer den største byrden og lidelsene er store. Deres barndom er preget av å være på flukt, krigsskader, tap av familie og venner, store traumer og en konstant følelse av utrygghet.

Røde Kors er til stede over hele verden og sikrer at hjelpen alltid er nær. Vi er der for barn rammet av krig og konflikt med omsorg, legehjelp, bandasjer, medisiner, proteser, krykker og vann. Du kan være der sammen med Røde Kors.

Med din støtte kan vi gi flere barn livreddende helsehjelp.