Toppbanner_landingsside_1600x640

Hjelp oss å redde liv

1 av 6 barn vokser opp i krig- og konfliktområder rundt om i verden. Hva kan du gjøre når krig og konflikt ødelegger barns liv? Du kan være der for barn som Aisha.

Med skader i øynene og splinter i kroppen fra en bombe ble Aisha hasteoperert med hjelp fra Røde Kors. Sår fra splinter kan lett bli infisert. Uten kirurgisk behandling kunne Aisha mistet synet - og i verste fall livet.

Aisha skadet av bombe 

Jente på 5 år får behandling på sykehus
Aisha undersøkes etter skader fra bombe på sykehuset Maiduguri State Specialist Hospital.

Fem år gamle Aisha fra Nigeria flyttet nylig til et nytt hjem sammen med familien. Moren hennes, Khadija, ammet da hun hørte en eksplosjon. Hun hastet inn på kjøkkenet og fant Aisha alvorlig skadet av en bombe som var gjemt i rommet.

Aisha på 5 år får kirurgisk behandling
På sykehuset blir Aisha godt ivaretatt og får kritisk kirurgisk behandling av frivillige fra den internasjonale Røde Kors-komiteen.

I krig og konflikt er det barna som bærer den største byrden og lidelsene er store. Deres barndom er preget av å være på flukt, krigsskader, tap av familie og venner, store traumer og en konstant følelse av utrygghet.

Aisha var heldig og overlevde, men det er dessverre mange andre barn som er utsatt og trenger helsehjelp. Vil du være der for disse barna? Hjelp oss å redde liv - Vipps til 2272 eller gi en gave over. 

Røde Kors er til stede over hele verden og sikrer at hjelpen alltid er nær. Vi er der for barn rammet av krig og konflikt med omsorg, legehjelp, bandasjer, medisiner, proteser, krykker og vann. Du kan være der sammen med Røde Kors. Med din støtte kan vi gi flere barn livreddende helsehjelp.