Skidress_1600x640

Gi nytt liv til tøyet du ikke bruker

Å levere tøy til Røde Kors er en meningsfull handling som kan ha stor innvirkning på mennesker i nød i tillegg er det fort gjort . Hvordan da, tenker du kanskje?

1.Tøyet du gir oss bidrar til humanitær hjelp

Ditt brukte tøy kan ha stor verdi for andre. Vi samler inn plaggene for å kunne bidra med midler til humanitært arbeid både nasjonalt og internasjonalt der behovet for hjelp er størst.

2. Du er med på å redusere avfallsmengden

Ved å donere tøyet ditt bidrar du til å senke belastningen det er for miljøet å produsere nye tekstiler. Dette fordi gjenbruk av klær som allerede er produsert er en bærekraftig måte å minske avfallsmengden på.

3. Du gir plaggene en ny sjanse

Plagget ditt får det bedre hos en ny eier enn å ligge ubrukt i skapet. Når du leverer tøy til oss legger det ut på en reise. Klær som er hele og pene får nye eiere og et nytt liv. De klærne som ikke har blitt tatt like godt vare på kan få et forlenget liv ved å bli til nye produkter som for eksempel pussefiller.

4. Det er enkelt å gi tøy til oss

Vi tar imot klær, sko, tilbehør og tekstiler. Sørg gjerne for at det er rent og tørt og legges i lukkede poser.

Du kan donere tøyet hjemmefra med vår henteordning. Da får du en kode som du skriver på en valgfri pose, så setter posen utenfor døren, den blir da hentet i løpet av natten. Enklere blir det ikke. Ønsker du å donere tøy du ikke bruker til Røde Kors? 

Du kan også gi tøy via en av våre klescontainere, sjekk om du har en klescontainer i nærheten av der du bor her