Styreleder Cecilie leverer tøy til innsamlingsboksen til Røde Kors. Vis bildetekst
- Når innsamlingsboksene står i nærheten, er de enklere å ta i bruk og det gjør folk mer bevisste. Jeg ser bare fordeler, forteller Cecilie, styreleder i sameiet Oksval 2.

Innsamlingsboks fra Røde Kors i sameiet: - Populært bidrag til fellesskapet

Innsamlingsbokser for tøy fra Røde Kors har stått plassert i sameiet Oksval 2 på Nesodden i to år. Tilbudet er populært og brukes jevnlig av beboerne.

Da sameiet bestemte seg for seminedgravde returpunkter, takket de samtidig ja til tilbudet fra FolloRen om å ha egne innsamlingsbokser for tøy plassert i fellesarealene.

- Mye tekstiler går i søpla og mange er usikre på hva de skal gjøre med tøyet. Vi synes det var et bra og bærekraftig tiltak. Og det viser seg å være populært. Innsamlingsboksene blir brukt jevnt og trutt både av beboere og andre i nærområdet, sier Cecilie Maske, styreleder i sameiet Oksval 2.

Mange fordeler

Cecilie har positive erfaringer med innsamlingsboksene fra Røde Kors og ser mange fordeler.

- Jeg synes det er kjempeflott. Det gjør jo at vi bidrar til felleskapet. Når innsamlingsboksene står i nærheten, er de enklere å ta i bruk og det gjør folk mer bevisste. Jeg ser bare fordeler, forteller Cecilie.

Hun er også fornøyd med servicegraden og samarbeidet med Røde Kors.

- Vi har bedt om å få innsamlingsboksene flyttet en gang, og det var en smal sak å få det ordnet. Det er enkelt å samarbeide med Røde Kors. Boksene blir tømt jevnlig, sier Cecilie.

Styreleder Cecilie leverer tøy til innsamlingsboks fra Røde Kors
Styreleder Cecilie er fornøyd med innsamlingsboksene fra Røde Kors.

Ulemper?

- Jeg kan ikke se at det er noen ulemper. Innsamlingsboksene er ikke så vanskelig å plassere. Vi har plassert dem i direkte kontakt med returpunkt for glass- og metall. Tøy kan fort havne i restavfallet når det ikke et returpunkt lett tilgjengelig, forteller Cecilie.

- Vi har ikke opplevd søppel rundt innsamlingsboksene. Boksene står rett ved meg og jeg har ikke sett at noen setter avfall der, sier Cecilie.

Støtter Røde Kors

Tøyet som samles inn via innsamlingsboksene går til Røde Kors. Overskuddet fra tøyinnsamlingen går til Røde Kors’ humanitære arbeid der behovet for hjelp er størst.

- Det er fint at pengene går til Røde Kors. Det er en fantastisk organisasjon som har stor støtte her hos oss, sier Cecilie.

Anbefaler andre boligselskaper å gjøre det samme

På spørsmål om Cecilie anbefaler andre boligselskaper å ha en egen innsamlingsboks, er hun ikke i tvil:

- Absolutt! Det er jo et kortreist bidrag til sorteringen og øker bevisstheten om hva vi kaster, avslutter Cecilie.

Slik kan du bestille egen innsamlingsboks til ditt boligselskap

Ønsker ditt sameie eller borettslag en egen innsamlingsboks fra Røde Kors? Klikk på knappen under for bestilling og Røde Kors tar snarlig kontakt. 

Bestill innsamlingsboks for tøy