Innsamlingsboks for tøy fra Røde Kors

Nå kan flere oslofolk gi tøy til Røde Kors

Røde Kors har inngått avtale med Oslo kommune om å samle inn klær og andre tekstiler i hovedstaden.

Tøyet som gis til innsamlingsboksene til Røde Kors selges til inntekt for organisasjonens arbeid.

Fra 1. mars står rundt 100 innsamlingsbokser for tøy fra Røde Kors på returpunktene til Oslo kommune nord i byen. Røde Kors har fått tildelt plasser på kommunal grunn sammen med Kirkens Bymisjon, NLM og Uff.

- Vi i Røde Kors er veldig glade for å nå flere i Oslo med våre innsamlingsbokser for tøy. Innsamlingsboksene til Røde Kors vil stå på de kommunale returpunktene i et område som strekker seg fra Vulkan til Maridalsvannet, vestover til Blindern og østover fra Sandaker til Tonsenhagen, forteller Vidar Jøssang, ansvarlig for innsamling og logistikk i Røde Kors Tøy og tekstil.

- Renovasjons- og gjenvinningsetaten har gjennomført konkurranse for å åpne opp for flere aktører. Samtidig har vi stilt krav til gjennomføringsevne for å sikre at organisasjonene har nødvendig kapasitet. Vi gleder oss til et godt samarbeid, sier Mari Guttormsen, kontraktsansvarlig i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune.

Fra før av har Røde Kors innsamlingsbokser for tøy rundt 50 steder i Oslo på privat eiendom. Osloborgere kan også gi klær og andre tekstiler til Røde Kors ved å bestille henting av tøyet fra dørmatta.

Støtte til Røde Kors’ humanitære arbeid

Klær, sko, tilbehør og tekstiler som samles inn gjennom innsamlingsboksene selges til inntekt for Røde Kors. Målet for arbeidet til Røde Kors er å redde liv, bidra til trygg oppvekst og redusere ensomhet.

- Vi setter stor pris på alle som leverer tøyet de ikke bruker til våre innsamlingsbokser og støtter Røde Kors’ viktige arbeid, sier Jøssang og oppfordrer alle i Oslo til å ta en opprydding i klesskapet.

Røde Kors tar imot klær, sko, tilbehør som belter og vesker, og tekstiler til bruk i hjemmet inkludert gardiner, duker og håndklær. Tøyet må være tørt og rent og legges i lukkede poser.

Vil bidra til bærekraftige forbruks- og produksjonsmønstre

Røde Kors ønsker å respektere og fremme bærekraft, miljø og etikk og slik bidra til mer bærekraftig forbruks- og produksjonsmønstre.

- Gjenbruk og gjenvinning kan redusere tekstilavfallet og belastningen på miljøet ved ny produksjon av tekstiler. Vi ønsker å inspirere oslofolk og legge til rette for gjenbruk. Sammen med innbyggerne kan vi bidra til å forlenge levetiden til hvert plagg, utnytte ressursene mer effektivt og spare miljøet, sier Jøssang.

Røde Kors estimerer at 75-82 prosent av tøyet som gis til Røde Kors via innsamlingsboksene eller hjemmefra går til gjenbruk. 

For mer informasjon, kontakt:

Vidar Jøssang, rådgiver innsamling og logistikk, Røde Kors Tøy og tekstil AS: vidar.jossang@redcross.no, 911 25 747

Kristin Voll, daglig leder, Røde Kors Tøy og tekstil AS: kristin.voll@redcross.no, 992 47 448