Untitled design (14)

Vårdugnad for klesskapet

Visste du at vi kaster klær som utgjør et enormt CO2-avtrykk tilsvarende over 1500 fullbookede flyvninger fra Oslo til New York (ifølge magasinet Bolig og miljø fra OBOS)

Her er våre fire tips for en bærekraftig vårgarderobe som varer lenger og bidrar til å redusere klesavfall.        

1.Elsk det du eier: Pakk vekk klærne som ikke er en del av vårgarderoben, da får du bedre oversikt i skuffer og skap. Ta så en titt på de klærne du har valgt for våren og sett sammen nye kombinasjoner. Husk å se på vaskeanvisningene og vask klærne riktig, så varer de lenger. Om noen plagg er ødelagte eller har feil snitt, finn frem sysakene og gå i gang. Kanskje du blir inspirert og får en ny hobby.

2.Gamle skatter kan bli nye: Skal du handle noe nytt gå for brukt. Våren er tiden for loppemarked, hvor du kan finne nye favoritter om du vet hva du ser etter. Vi har derfor laget en kort huskeliste for deg som skal jakte klær på loppemarked:

  •  Ha en klar ide om hva slags plagg du er på jakt etter
  •  Møt opp tidlig, da er det mer å velge i
  •  Sjekk hva slags materialer plaggene er laget av. Vi anbefaler å gå for naturmaterialer som lin,bomull og ull, det har best kvalitet og varer lenger
  •  Ikke glem å prute, det er helt lov på loppemarked
  •  Kombiner nye skatter med klær du allerede har i klesskapet, slipp  kreativiteten løs

3.Ut av vinterdvalen: Etter en lang vinter er våren tiden for å sosialisere. Hva med å invitere venner til en byttekveld hvor alle tar med seg fem plagg de ikke bruker? Det blir garantert en hyggelig stund og kanskje ender du opp med noen nye vårplagg i garderoben. Trenger du inspirasjon for å rydde i klesskapet?  

4.Tid for trening : Mange bruker våren til å komme i form. Når det gjelder treningstøy er det meste laget av syntetiske materialer som inneholder plast. For å produsere syntetiske materialer brukes det mange miljøfarlige kjemikaler, i tillegg er det med på å spre mikroplast i naturen under bruk og vask.Men fortvil ikke, det finnes bra treningstøy i naturmaterialer som modal, tencel, EcoVero, viscose, ull, økologisk bomull og bambusvikose. Disse tekstilene sprer ikke mikroplast og lukter ikke like fort, som også bidrar til mindre behov for vasking.

God vårtid!

Ønsker du å donere tøy til oss etter å ha tatt en våropprydding, tar vi det gjerne imot.