Deltaker på BARK er gårdsbesøk. Vis bildetekst
I Pinsehelgen fikk både voksne og barn i Barnas Røde Kors Pluss Bergen kose seg på gårdsbesøk – i byen. (Foto: Bergen Røde Kors)

Pinsehelg fylt med aktiviteter: – Endelig kjenner vi at tiden ikke står så stille lenger

Mange BARK-grupper brukte pinsehelgen på morsomme aktiviteter for store og små barn. Nå ser de fremover mot en vår og sommer med enda flere aktiviteter.

I pinsehelgen fikk både voksne og barn i Barnas Røde Kors i Bergen kose seg på gårdsbesøk – i byen. Bare 20 minutter fra Bergen sentrum finner man en besøksgård hvor barna fikk hilse på sauer, marsvin, kaniner og høner.

De fikk også prøve seg på hesteryggen, og for mange ble dette livets aller første ridetur.

– Dette var første gårdsbesøk og første ridetur for flere, og dagene var fylt med latter og søte dyr. Barna likte spesielt godt å få gå rundt og mate og kose med sauene og lammene, og flere uttrykte et stort ønske om å ta med enkelte av dyrene hjem, sier Siri Oldervik, frivillighetskoordinator i Røde Kors Bergen om besøket til Øvre Eide Gård.

Bilde av et søtt marsvin.
På Øvre Eide Gård fikk til sammen 21 barn prøve seg på hesteryggen og hilse på både sauer, marsvin, kaniner og høner. (Foto: Bergen Røde Kors)

 

– Dette ble en helg litt utenom det vanlige med mange nye opplevelser og gode minner for store og små, sier Oldervik.

Populært tilbud

BARK - Barnas Røde Kors er et gratis aktivitetstilbud for barn i lokalsamfunnet. Nesten 3.000 barn over hele landet er med på Barnas Røde Kors.

I Bergen er det om lag 100 barn som er med på BARK. Den siste tiden har det selvfølgelig vært en rekke begrensninger på hvor mange barn som kan være med på de ulike aktivitetene, men gruppa gleder seg til mange flere aktiviteter i tiden fremover.

Det finnes flere ulike BARK-grupper i Bergen, og barna har vært delt inn i kohorter etter hvilken skole de går på. Samtidig har etterspørselen vært så stor at man i Bergen har startet "BARK Pluss" – et tilbud med enda flere aktiviteter, også i helgene.

– Det er et tilbud om helgeturer, hytteturer, dagsturer og aktiviteter i sommerferien. Tidligere har i blant annet vært på skiturer og mye annet moro, sier Oldervik og legger til:

Det er et populært tilbud vi vet mange setter pris på. Det er ikke så mye som skjer nå for tiden med korona, og jeg tror mange kjenner på at tiden har stått litt stille. Da er det fint å kunne gjøre morsomme aktiviteter og kjenne at vi begynner å gå tilbake til normalen.

Siri Oldervik, Bergen Røde Kors

Malte enhjørninger på kunstsenter

Også andre BARK-grupper brukte langhelgen på spennende aktiviteter. I Bærum ble det utflukt til Sjøholmen barnekunstsenter første pinsedag.

15 barn ble med på den spennende turen. De aller minste barna hadde kunstaktiviteter inne hvor de blant annet malte enhjørninger, mens de større barna lekte ute i vannkanten med diverse uteleker.

Barna maler og lager kunst på kunstsenteret.
Bærum Røde Kors besøkte Sjøholmen barnekunstsenter i palmehelgen. Her fikk barna blant annet male enhjørninger. (Foto: Bærum Røde Kors)

Barnas Røde Kors i Bærum startet nylig opp, og gruppa kom i gang for fullt nå i 2021. Nå møtes gruppa hver søndag. Med på laget er en flott gruppe med 16 frivillige og 37 barn. Mange av barna deltar fast hver uke.

BARK i Bærum arrangerer ofte turer og utflukter utendørs i nærmiljøet, i tillegg til aktiviteter i det store Røde Kors-huset i Sandvika sentrum.

– Vi har også andre aktiviteter som kunstverksted, barneteater, kino, tur på museum og bibliotek, forteller Trine Røsand, frivillighetskoordinator i Røde Kors.

Barna spiller volleyball ute.
Mens de minste barna malte inne, var det en rekke forskjellige utendørsaktiviteter for de eldste barna. (Foto: Bærum Røde Kors)

Sommerklubb

Til sommeren blir det enda flere aktiviteter for barna som deltar i BARK-gruppa. Da blir det dansekurs over to uker, med én gruppe per uke.

I tillegg kommer Bærumsgruppa til å gjennomføre «BARK Sommerklubb» over fem søndager i sommerferien med diverse aktiviteter blant annet sommerfest med grilling og sommerleker, tur på stranda, tur til Sjøholmen.

Et høydepunkt for mange blir også tur til Tusenfryd hvor søsken og foreldre til BARK-barna også blir med.

Også i Bergen planlegges det for mange aktiviteter i sommer. Hytta til Bergen Røde Kors pusses opp med slik at det blir plass til overnattingsgjester. I tillegg blir det andre dagsturer, sommeraktiviteter og aktivitetsleir.

Les mer om Barnas Røde Kors her!