En mann sitter med hodet i hånden foran en dataskjerm. I bakgrunnen står en mann fra Røde Kors. Vis bildetekst
(Foto: ICRC)

Oppsporingstjenesten

Røde Kors arbeider for å gjenopprette kontakten mellom mennesker som har mistet hverandre som følge av krig, konflikt, katastrofe eller migrasjon.

Illustrasjons tegning

Information in other languages

Ukraina

Per nå er det begrenset tilgang for å søke etter noen inne i Ukraina og etter mennesker mens de er på flukt. Men Røde Kors har tilgjengelige oppsporingsaktivteter på grensene i både Romania, Polen, Slovakia og Ungarn.

Situasjonen utvikler seg hele tiden og dersom du savner noen i Ukraina ber vi deg kontakt oss på  tracing@redcross.no eller ring 22054000 og spør etter Oppsporingstjenesten.

Viktig melding til deg som har åpnet en sak via Oppsporingstjenesten i Norges Røde Kors etter 2010

Det har vært datainnbrudd hos en Sveitsisk dataleverandør til Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC). Les mer her!

Hvis du har mistet kontakten med et familiemedlem, en slektning eller venner på grunn av krig, konflikt, katastrofe eller migrasjon kan Røde Kors starte søk etter den savnede. Oppsporingstjenesten bistår alle, uavhengig av kjønn, alder, politisk tilhørighet, statsborgerskap, etnisitet eller religiøs tilhørighet, og tjenesten er gratis. 

Dersom kontakten er brutt som følge av andre grunner enn krig, konflikt, katastrofer eller migrasjon kan Frelsesarmeen være til hjelp.

I noen land er situasjonen dessverre slik at Røde Kors ikke kan lete etter savnede, som følge av politiske eller sikkerhetsmessige grunner. Kontakt Oppsporingstjenesten i Norges Røde Kors for å få vite om landet det skal letes i er tilgjengelig for oppsporing.

Kontakt oss

Oppsporingstjenesten

Telefon: +47 22 05 40 00
E-post: tracing@redcross.no
Besøksadresse: Hausmannsgate 7, 0186 Oslo

Ofte stilte spørsmål (FAQ)