Toppbilde fotballkompis norway cup Vis bildetekst
Foto: Sverre Ø. Eikill

Fotballkompis er Årets samfunnsengasjement 2017

Sponsor- og eventforeningen har belønnet Fotballkompis med den gjeve prisen for årets samfunnsengasjement.

For mange unge flyktninger er det utfordrende å etablere seg i det norske samfunnet. «Fotballkompis», som er et prosjekt under Røde Kors Flyktningkompis i samarbeid med REMA 1000, har som mål å integrere unge flyktninger gjennom likeverdige koblinger med norsk ungdom.

- I REMA 1000 ønsker vi å være en bidragsyter i det viktige integreringsarbeidet. Fotball har et universelt språk som bringer folk sammen på tvers av kultur og landegrenser og vi er stolte av å kunne bidra i dette prosjektet, sier Vidar Riseth, sponsorsjef i REMA 1000. 

Trenerteamet er Rolf Choi Tenold og tidligere landslagsspiller Erik «Myggen» Mykland. Tenold forteller at tilbudet har vært svært populært. 

- Vi kunne startet ti lag hvis vil hadde hatt kapasiteten til det. I første omgang har vi startet to lag der et deltar i Norway Cup, sier Tenold.

- Jeg kjenner stor ydmykhet og enorm stolthet over anerkjennelsen Fotballkompis har fått gjennom å vinne prisen for årets samfunnsengasjement. Det har vært en utrolig spennende og til tider utfordrende reise vi har vært på de siste to årene, og alle som har vært med på denne reisen sammen med fotballgutta har gjort en fantastisk jobb. Hver eneste av gutta i laget fortjener denne prisen, de er en herlig gjeng med ungdommer som virkelig har vist oss hva inkludering er, sier Trine Munkvold Lindset, nasjonal prosjektkoordinator for Flyktningkompis. 

I juryens begrunnelse for prisen heter det at "med fokus på mestring, tilhørighet og involvering er Årets Samfunnsengasjement med på å løse en stor samfunnsutfordring. [...] Dette har resultert i et inspirerende prosjekt med god måloppnåelse. Målet for pilotsesongen var å samle ti unge flyktninger og ti norske ungdommer til å møtes ukentlig for å spille fotball. Hele 50 ungdommer, samlet på to lag, viser at fotballbanen er en naturlig arena for integrering."

Et kamerateam fulgte lagets vei mot Norway Cup gjennom våren. Her kan du se alle episodene!