Choi Tenold og ungdommer

Klare for Norway Cup

Rå pasninger, legendariske mål, latter og glede sto på agendaen da en stor mengde ungdommer besøkte kickoff-arrangementet til Fotballkompis.

Fotballkompis er et inkluderingsprosjekt fra Streetfootball Norway, med Rema 1000 som hovedsponsor og Røde Kors Ungdom med på laget. Ti norske ungdommer og ti unge flyktninger går sammen og danner fotballag - med Norway Cup i juli som operativt mål. I første omgang er det gutter i Oslo som får spille.

- I utgangspunktet vil vi ha Ullevål stadion som fast treningssted, forteller Rolf Choi Tenold, prosjektleder for Fotballkompis. - Det blir oss og landslaget!

Med én trening i uka håper Tenold og hovedtrener Erik Mykland på at ungdommene vil bli motiverte til å trene mer på egenhånd og skape varige bånd seg imellom.

Til kickoff-arrangementet hos Røde Kors kom i overkant av 40 ungdommer som var interesserte i prosjektet. Dette var mange flere enn forventet, og flere av dem hadde hørt om Fotballkompis gjennom jungeltelegrafen.

- Jeg fikk litt frysninger av å se så mange av dere her, sier hovedtrener Erik Mykland, som håper på masse spilleglede og temperament på banen, og godt sosialt samhold utenfor.

- Utfordrende å etablere seg

Fotballkompis henger sammen med Røde Kors Ungdoms aktivitet Flyktningkompis, som tar sikte på å koble unge flyktninger med norsk ungdom.

- For mange flyktninger og migranter er det utfordrende å etablere seg i det norske samfunnet, sier Røde Kors Ungdom-leder Mawra Mahmood i sin tale til ungdommene.

- Fotballkompis gjør det mulig å etablere et nettverk.

IMG_4375
Mawra Mahmood taler til ungdommene.

Mahmood er klar på hvor verdifull kontakten mellom mennesker er.

- Det er mennesker som bygger samfunnet, mennesker som er bærebjelkene. Fotballkompis handler om samspill, kunnskap, tilknytning, rå pasninger og legendariske mål - og glede og latter, sier Mahmood.

Etter en runde med pizza og mingling skriver Tenold opp telefonnummeret sitt på tavlen, med en siste formaning om at ungdommene bør være klare førstkommende fredag. Da foregår nemlig kompislagets første trening, på Norges Idrettshøgskole ved Sognsvann i Oslo.