Til Topps 2018 - Toppbilde Vis bildetekst
Disse seks guttene fra Syria gledet seg til å nå toppen! Fra venstre: Hosen Al Nagrs, Alloush Alshab, Fedaa Almaflani, Ali Haj Suleiman, Abdul Rahman Selou. Bak: Adham Sabbagh

Til Topps 2018: Store opplevelser på toppen av Norge

Den ellevte utgaven av Til Topps ble gjennomført i strålende solskinn og med fornøyde deltakere.

Rundt 1000 mennesker fra hele verden inntok Lom, Juvasshytta og Spiterstulen helgen 29.-30. juni. Med tur til Galdhøpiggen, fisketur, blomstertur, tur på Borvassvegen og Eventyrisen samt kulturfest på programmet ble Norges sprekeste integreringstiltak en helg fylt med gode opplevelser i flotte omgivelser. 

- Nok en gang viste Jotunheimen seg fra sin beste side, og jeg er glad for at alle deltakerne fikk nyte turene og festen i strålende solskinn, sier Kristin MacBeath, prosjektleder for Til Topps. 

- Tusen takk til alle gruppeledere, lagledere og frivillige som gjør det mulig for oss å synliggjøre integreringsarbeidet som gjøres ute i distriktene. Jeg er utrolig stolt av innsatsen som legges ned lokalt! Dette ser vi blant annet på hvor godt forberedt deltakerne er når de kommer til Lom, både med tanke på antall turer de har lagt bak seg og når det kommer til bekledning og hva de har pakket med seg, skryter Kristin.

Til Topps har satt sine spor i integreringsarbeidet.

Etter en lang prosess har Røde Kors besluttet å legge ned Til Topps arrangementet. Det siste arrangementet var i juni 2018. Til Topps ble gjennomført 11 ganger. Omtrent 12.000 mennesker gått opp på Galdhøpiggen og andre turer rundt Lom.

Stor stemning på kulturfesten

På kulturfesten var det duket for både aktiviteter og konserter fra scenen. På programmet stod blant annet potetløp, støvelkast, stolleken og ansiktsmaling, før ordføreren i Lom Bjarne Eiolf Holø ønsket alle velkommen. Visepresident Morten Støldal (Røde Kors) og Ohene Aboagye (IMDi) sa noen velvalgte ord fra scenen, før artistene LILJA og African Sunz lagde god stemning med sin musikk. Kl. 21 var festen over - mange av deltakerne måtte tross alt være opplagt til å bestige Norges høyeste fjell dagen etter.

Samarbeidspartnere:
Røde Kors arrangerer Til Topps i samarbeid med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Den Norske Turistforeningen (DNT) og Kommunesektorens organisasjon (KS). Miljødirektoratet, samt Joh. Johansson og TINE er bidragsytere i prosjektet.