Den brutale konflikten i Jemen har pågått i flere år, og det er særlig barna som får sine liv ødelagt.  En av dem som er rammet er tre år gamle Hayat.

Arbeidet i Jemen

400 000 barn i Jemen er akutt underernært og hvert 10. minutt dør et barn. Hver dag kjemper barn for å overleve i en av verdens verste konflikter. Gi dem mat og medisiner nå!


Andre måter å gi støtte


 Betal-med-Vipps-100px.png  Ikon visa Ikon Mastercard

  • SMS JEMEN til 2272 (200 kr)
  • VIPPS til 2272, merk JEMEN
  • Konto: 8200 06 10190, merk JEMEN
  • Bedrift: epost til bedrift@redcross.no

Afias barnebarn er tydelig utslitt og underernært. Hun sover på en pappeske mens Afia og bestefar lager et beskjedent måltid av den lille maten de har.

De flyktet fra kampene i Hodeida og har søkt tilflukt i Marawah, hvor de får hjelp av Røde Kors. Støtt arbeidet så flere som denne familien kan få hjelp! 

jemen-afia-540x360
Afia og mannen hennes lager det lille de har av mat, mens barnebarnet deres sover på en pappeske. De har flyktet fra kampene i Hodeida, til Marawah hvor de nå får hjelp av Røde Kors. Foto: ICRC / Abduljabbar Zeyad

Jemen er det fattigste landet i Midtøsten. Gjentatte konflikter de siste årene gjør at landet nå er på randen av kollaps. Én av fire i Jemen har ikke tilgang til grunnleggende helsehjelp og fire av ti har ikke sikker tilgang til mat.

Den siste konflikten startet i 2015 og har ført til at 13 millioner mennesker trenger humanitær hjelp. Rundt tre millioner har flyktet fra sine hjem, og de fleste er nå internt fordrevet.

Skoler, sykehus, helseklinikker og annen infrastruktur er skadet eller ødelagt. De mest akutte behovene er tilgang til mat, helsehjelp og sikkerhet.

Jemen Røde Halvmåne er den største humanitære aktøren i lokalsamfunnene. Frivillige gir førstehjelp og driver helseopplysning for å forebygge sykdom. Jemen Røde Halvmåne har beredskap for å hjelpe ved naturkatastrofer og i konflikt. Frivillige distribuerer nødhjelp, gir førstehjelp, frakter skadde til sykehus og gir psykososial støtte.

Arbeidet er både er vanskelig og farefullt - flere frivillige er drept i den siste konflikten.

Et ICRC-team undersøker skader i hovedstaden Sana'a, forårsaket av kampene
Et ICRC-team undersøker skader i hovedstaden Sana'a, forårsaket av kampene. Foto: Thomas Glass/ICRC

Livreddende hjelp prioriteres

Røde Kors støtter Jemen Røde Halvmånes respons på konflikten. Jemen Røde Halvmåne prioriterer nå livreddende hjelp; gi førstehjelp og frakte skadde mennesker til sykehus, samt distribuere nødhjelp.

Frivillige gir også psykososial støtte til traumatiserte mennesker - særlig barn.

Fakta om Jemen:

  • Folketall: ca. 25 millioner
  • Antall flyktninger og internt fordrevne: ca. 280.000 flyktninger i Jemen, ca. 180.000 flyktninger fra Jemen i nabolandene og  2.75 millioner internt fordrevne
  • Rangering, FNs utviklingsindeks (HDI): 160. plass (av 188)
  • Spedbarnsdødelighet: 40.4 per 1.000 levendefødte 
  • Forventet levealder: ca. 64 år

Mer om Jemen

Yemen Red Crescent Society IFRC

Støtt vårt arbeid

Slik brukes innsamlede midler:

Kakediagram som viser hvor mye som brukes og til hva
90 % går til formålet, 6 % går til å skaffe nye midler og 4 % går til administrasjon.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler