Humanitær krise i Jemen: Verst for barna
I fjor ble Jemen omtalt som verdens verste humanitære krise. Nå er det enda verre. Folk er mer sårbare og sultne enn noen gang siden konflikten startet. Verst er det for barna.
I 2018 hadde 11,3 millioner mennesker i Jemen behov for nødhjelp. Nå har tallet økt til 14,3 millioner mennesker, ifølge FN. Folk i Jemen er mer sårbare og sultne enn noen gang de siste fire årene. Nesten halvparten av befolkningen på 30 millioner mennesker lever nå i akutt nød, og landet er på randen av en sultkatastrofe.
Konsekvensene av krigen er uutholdelige
På vei inn i det femte året med konflikt i Jemen er konsekvensene av krigen uutholdelige for mange. Krigen påvirker nesten alle deler av hverdagen til folk. Prisene på basismatvarer som hvete, ris og matolje har blitt doblet siden konflikten startet. Drivstoffprisene er høye og tilgangen på rent vann er svært begrenset.
Så mange som 238 000 mennesker opplever nå å sulte. To tredjedeler av distriktene i Jemen er i en alvorlig matkrise, og det skal lite til før situasjonen kan bli til en sultkatastrofe.
Det er viktig at det internasjonale samfunnet støtter nødhjelpsarbeidet som redder liv i Jemen. Samtidig må det finnes politiske løsninger på krigen. Det er helt avgjørende for fremtiden til befolkningen i Jemen.
Dette gjør Røde Kors i Jemen
- Jemen Røde Halvmåne er den største humanitære aktøren i lokalsamfunnene.
- Frivillige gir nødhjelp og førstehjelp, driver helseopplysning for å forebygge sykdom, frakter skadde til sykehus og gir psykososial støtte.