Fem år gamle Wafi Shawqi Aslia ble hardt skadd da en bombe eller en rakett slo ned der han lekte.  (Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors)

- Han leker ikke lenger, bare gråter

Wafi (5) har ikke vært den samme etter angrepet som kostet lekekameratens liv.

Fem år gamle Wafi Shawqi Aslia ble hardt skadd da en bombe eller en rakett slo ned der han lekte. Klokken var halv åtte på morgenen og Wafi var ute og lekte sammen med en annen gutt i familien på 13 år.

13-åringen døde i angrepet. Wafi overlevde, men med store skader i foten. Han ble hentet av en ambulanse og fraktet til sykehus, der han gjennomgikk en fire timer lang operasjon.

- Han leker ikke lenger

Angrepet skjedde 11. mars 2012 i Jabalia, Gaza. Wafi har ikke vært seg selv siden den gang. Moren forteller at han ikke har lekt siden ulykken skjedde.

- Selv ikke med sine egne brødre har han lekt, forteller Wafis mor.

I det psykososiale programmet til Palestinsk Røde Halvmåne prøver de å hjelpe han så godt de kan.

- Han gråter hele tiden, skriker om natten og er redd for alt og alle. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med han. Det er veldig slitsomt for oss alle, sier moren.

Møter andre i samme situasjon

Wafi fikk en platinum-plate operert inn i venstre fot. Den er nå kortere enn den andre foten, så han har problemer med å gå langt. Derfor har han fått en rullestol som han sitter i når de skal bevege seg langt.

I Jabalia, i utkanten av Gaza by, er det mange som har opplevd dramatiske hendelser tilknyttet konflikten med Israel. Palestinsk Røde Halvmåne driver psykososiale program for både barn og voksne på sitt senter i bydelen.

Her kan mennesker med traumer og skader møte andre som er i samme situasjon.