Liten jente holder eske med Syriske Røde Halvmånes logo Vis bildetekst
Foto: Syrisk Røde Halvmåne

10 år med krig i Syria

Den syriske befolkningen lider mer enn noen gang og er i ferd med å miste håpet etter 10 år med krig. Røde Kors fortsetter innsatsen i det krigsherjede landet, og vi trenger din hjelp.

Mange syriske barn har ikke opplevd noe annet en krig. Matprisene har doblet seg flere ganger. Samtidig har halvparten av befolkningen mistet inntekten sin. Resultatet er at majoriteten av det syriske folk nå lever under fattigdomsgrensen. Det anslås at over 5,6 millioner syrere har flyktet fra landet, mens over 6 millioner mennesker er fordrevet internt.

 

Les også: Ti år med krig dreper håpet.

 

– Vintrene har vært spesielt harde. Folk brenner eiendelene sine for å varme barna.

Bernt G. Apeland, generalsekretær Røde Kors

 Røde Kors er i Syria

Den lengevarende krisen i landet har gjort at 13,4 millioner syrere i dag er avhengig av nødhjelp for å overleve. Syria Røde Halvmåne er sentrale i å koordinere internasjonal hjelp til Syria. 

Har reddet mange

– Syrisk Røde Halvmåne og Røde Kors har reddet mange liv i Syria. Både gjennom direkte nødhjelpsarbeid, førstehjelp og helsearbeid og ikke minst gjennom å sikre tilgang på vann og strøm gjennom prosjekter for å gjenoppbygge, vedlikehold eller reparere vannforsyning og annen livsnødvendig infrastruktur, sier Ola Ulmo, leder for den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) sitt kontor i Aleppo.

Røde Kors i Syria:

  • Frivillige fra Syrisk Røde Halvmåne deler ut over 60 prosent av all nødhjelp i Syria. Rundt 90 prosent av den syriske befolkningen lever nå under fattigdomsgrensen.
  • 73 frivillige fra Røde Halvmåne har mistet livet imens de var på oppdrag i Syria.
  • Røde Kors i Norge etablerte kontor i Syria i 2013, og jobber for å støtte nødhjelpsarbeidet til Syrisk Røde Halvmåne, innen helse, vann og annen nødhjelp.