Jordskjelv i Mellom-Amerika: Røde Kors i gang med redningsarbeid

- Våre folk på bakken er i full gang med å skaffe seg oversikt over omfanget og hva slags nødhjelpsrespons som kreves, sier generalsekretær Bernt G. Apeland

- Det er et voldsomt kraftig jordskjelv som har rammet Mexico. Våre folk på bakken er i full gang med å skaffe seg oversikt over omfanget og hva slags nødhjelpsrespons som kreves. Samtidig forbereder Røde Kors i hele regionen seg på den mulige tsunamien som er varslet, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland.

- Jeg har på morgenen i dag vært i kontakt med generalsekretæren i Røde Kors i Mexico. Han melder om at byen og landet ser ut til å ha håndtert den dramatiske situasjonen godt. Alle alarmer og varslinger fungerte etter planen og Røde Kors er nå i full gang med en stor førstehjelpsinnsats og en vurdering av skadeomfanget, sier Apeland.

Røde Kors i Norge har forhåndslagret nødhjelpsutstyr i regionen for raskt å kunne respondere på katastrofer.

- Vi følger situasjonen tett og er i løpende kontakt med våre folk på bakken for å vurdere hvilken hjelp som er nødvendig, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland.

Apeland var selv en del av responsteamet som ble sendt til Indonesia etter tsunamien i 2005.

- Jeg har selv sett hvor omfattende skader en tsunami etter et jordskjelv kan skape. Vi får virkelig håpe at denne varslede tsunamien som nå er på vei mot land ikke vil skape ødeleggelser i nærheten av det jeg så i Indonesia. Nå gjør vi alt for å unngå tap av menneskeliv, sier Apeland.

 

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99