868 skader i påsken - en av de travleste for Røde Kors hjelpekorps

Søndag ettermiddag var det rapportert 868 skader gjennom påskeuken. Det er det tredje høyeste skadetallet siden statistikken begynte i 2008, og noe under rekorden fra 2013.

Tallet vil øke litt gjennom kvelden og i morgen, men neppe så mye. Det har vært rolig den siste store utfartsdagen også med 67 skader på 1. Påskedag.

- Det har vært en travel påske samlet sett, som viser hvor sentral den frivillige redningstjenesten er med Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp og de andre aktørene, sier nestleder Sven Bruun i landsråd Hjelpekorps.  

Stor utfart, mange skader

Han tror mye bra vær i Sør-Norge har bidratt til at det kanskje ikke har vært så mange alvorlige ulykker og søkeoppdrag, men stor utfart har bidratt til mange mindre skader.

- Det er veldig mye forstuing og brudd når folk ramler i skiløypa eller alpinanlegg, sier han.

Påsken har også vært preget av stor rasfare, særlig i Nord-Norge og på Vestlandet

- Det virker som om de fleste har tatt hensyn til det. Selv om det har vært en dødsulykke i skred, så virker det som om de fleste turgåere har vist god aktsomhet, sier Bruun.

Flest ulykker i Telemark og Oppland 

Totalt er det registrert  flest ulykker i Telemark med 151 og Oppland med 136 oppdrag.

- Men i dag ser det ut til at få går lange turer i terrenget, men heller rydder i hytta og gjør seg klar til å reise hjem, sier Bruun.