Frykter skadeomfanget av dobbel naturkatastrofe i Indonesia

Røde Kors frykter for 300.00 mennesker som bor i Donggala, hvor hjelpearbeidere fremdeles ikke har klart å komme til med nødhjelp.

Til nå er 384 rapportert omkommet og omtrent 400 mennesker er skadet som følge av flere jordskjelv og en tsunami i Indonesia.

- Dette har vært en forferdelig katastrofe, hvor Indonesia har blitt rammet av en dobbel naturkatastrofe. Først flere jordskjelv hvor det sterkeste var målt  7.7 på Richters skala, etterfulgt av en voldsom tsunami, forteller kommunikasjonsdirektør i Røde Kors, Øistein Mjærum.

Indonesisk Røde Kors har vært til stede i flere av de berørte områdene siden katastrofen inntraff. De har bidratt med søk, redning, ambulanser og nødhjelpsartikler.

Samtidig er det nå en kamp mot klokken for å nå de mest utsatte områdene.

Omfanget av katastrofen fortsatt ukjent

Disse områdene er vanskelige å nå på grunn av ødelagte veier og kommunikasjonsforbindelser. Dette gjelder spesielt Donggala distriktet, hvor det antas at skadeomfanget har vært størst, og hvor det bor omtrent 300 000 mennesker.

- Det er antatt at det vil ta omtrent ti timer før de mest utsatte områdene har blitt nådd. Derfor vil det ta en stund før vi vet det totale omfanget av denne katastrofen, sier Mjærum.

Røde Kors-bevegelsen mobiliserer

Mjærum forteller at de umiddelbare behovene vil være søk, redning, helsehjelp, mat og rent vann. I tillegg bidrar Røde Kors med utdeling av nødhjelpsartikler som soveposer og presenninger.

Til tross for at det totale skadeomfanget av den doble naturkatastrofen enda ikke er tydelig, er Røde Kors i Indonesia i full gang med utsendelse av spesialister og frivillige for å bistå som best de kan i de utsatte områdene. 

- Den internasjonale Røde Kors-bevegelsen er klare til å bistå Indonesisk Røde Kors i sitt nødhjelpsarbeid. Vi frykter at skadeomfanget kan bli større når vi når de mest berørte områdene, sier Mjærum.

 

For mediehenvendelser: Røde Kors pressevakt: +47 948 72 999