Røde Kors henter ditt brukte tøy på døra

Røde Kors vil gjøre det enklere for deg å være miljøbevisst samtidig som du støtter en god sak.

Røde Kors sender nå ut egne poser i Oslo og Bærum for å teste interessen for henting av brukt tøy hjemme hos folk.

Alt du trenger å gjøre er å fylle en egen Røde Kors-pose med klær og tekstiler du ikke trenger lenger og sette den utenfor din egen dør eller postkasse i løpet av kvelden. Så henter avisbudet fra distribusjonsselskapet Helthjem posen før du har stått opp.

Vi kaster 23 kg tøy årlig

- Hvert år kaster nordmenn i snitt 23 kilo tekstiler i søpla og alle har klær i skuffer og skap som aldri blir brukt. Disse kiloene vil vi gjerne ha, og da tror vi at vi må gjøre det enkelt for forbrukerne, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland

Røde Kors tar imot alt av klær og tekstiler, inkludert slitte og ødelagte sokker, klær, laken, håndklær og sko. Klær som kan brukes som de er selges i en prøveperiode i butikkene til vår søsterforening britiske Røde Kors. Det som er slitt eller ødelagt går til gjenvinning og kan brukes som blant annet møbelfyll eller isolasjon.

Klescontainere i Oslo og Akershus

- Det er et betydelig marked for å øke den totale mengden innsamlede tekstiler i Norge. Når vi nå gjør det så enkelt at folk bare trenger å sette en pose på dørmatta, håper vi å bidra til å redusere svinnet av tøy og tekstiler i det norske samfunnet og samtidig bidra til inntekter for oss i årene som kommer. Vi håper dette kan bli den nye innsamlingsbøssa, sier Apeland.

I tillegg til posene har Røde Kors utplassert klescontainere til innsamling, i første omgang i Oslo og Akershus.

Les mer: www.rodekors.no/tekstil

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 948 72 999