Et område fullstendig jevnet med jorden av tsunamien, vrakrester fra hus og annet ligger strødd i gatene

Indonesia: Røde Kors-mannskaper rapporterer om mareritt-lignende scener

Mannskaper fra Røde Kors har ankommet de mest berørte områdene av jordskjelvet i Indonesia. De rapporterer om totalødeleggelse av byer, livredde overlevende og hele hus som har blitt slukt av jorden.

Etter flere kraftige jordskjelv etterfulgt av en tsunami i Indonesia, har redningsmannskaper fra Røde Kors, indonesiske myndigheter og andre organisasjoner nå nådd frem til de mest berørte områdene.

- Det er ingen tvil om at Donggala-distriktet, som ligger svært nær episenteret av det største jordskjelvet på 7.4 som nylig rammet Indonesia, har opplevd ekstreme ødeleggelser, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland.

Donggala-distriktet ble nådd av redningsarbeidere fra Røde Kors søndag formiddag, norsk tid.

Røde Kors-mannskapene forteller om områder hvor det er store masser av flytende jord som har slukt hele hus og ødelagt byer.

«Mareritt-lignende bilder»

- Rapportene vi får inn fra de første Røde Kors arbeiderne som har nådd Donggala-distriktet tegner et marerittlignende bilde, forteller Apeland.

Røde Kors i Indonesia jobber nå døgnet rundt for å få bedre tilgang til de mest avsidesliggende stedene som har blitt rammet av jordskjelvet. Apeland forteller at det er utfordrende å få fraktet nødhjelpsutstyr på grunn av ødelagte veier.

- Vi jobber med å få fraktet rent vann, mat, presenninger og helsehjelp til de mest utsatte områdene, tross for at de vanlige transport-linkene og elektrisitet er borte, forteller Apeland.

Frivillige driver redningsarbeid

Apeland forteller videre at nærmere 200 frivillige fra Røde Kors i Indonesia har løpet av helgen jobbet med redningsarbeid og gitt helsehjelp til overlevende.

I tillegg har medisinske team blitt sendt til jordskjelvområdene sammen med 15 ambulanser og 22 lastebiler med rent vann.

 

Mediehenvendelser: Røde Kors pressevakt tlf. +47 94 87 29 99