Kirurger står bøyd over en pasient, iført operasjonsklær Vis bildetekst
Kirurger jobber på spreng med det store antall sårede etter angrepet på en buss fylt med barn.

Jemen: Sykehus mottok 29 barn drept i angrep mot buss

Et Røde Kors-støttet sykehus i Sa'ada, Jemen mottok torsdag morgen 29 drepte barn og 48 skadde etter et angrep mot en buss.

Støtt vårt arbeid i Jemen

29 barn drept, 30 barn skadd

Røde Kors sitt medisinske team i Jemen opplyser at det Røde Kors-støttede sykehuset i byen Sa´ada har mottatt 29 drepte barn og 48 skadde etter angrepet mot en buss i ved markedet Dahyan i morges. 30 av de skadde er barn. 

- Ingen barn skal betale en så høy pris. Dette er et fullstendig uakseptabelt og brutalt angrep mot sivile, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors i Norge.

Ofre for dagens angrep fortsetter å komme til sykehuset.

«Dette er enda et alvorlig angrep mot sivile i denne konflikten»

- Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors

Røde Kors sender nå mer akuttmedisinsk utstyr til Al-Joumhouri sykehus i Sa'ada.

- Dette er enda et alvorlig angrep mot sivile i denne konflikten. Etter internasjonal humanitær rett må sivile må beskyttes og ikke være gjenstand for angrep. Våre folk i Jemen prøver nå å finne ut mer om hva som skjedde i forbindelse med angrepet, sier Apeland

Situasjonen i Jemen regnes som en av verdens største humanitære kriser. Over 22 millioner, 75 prosent av befolkningen i Jemen, trenger humanitær hjelp.

- I sommer har situasjonen blitt enda mer krevende med mange angrep som rammer sivile, blant annet med kampene rundt den viktige havnebyen Hodeida hvor mye av den livsviktige importen kommer inn i landet, sier Apeland.

 

Mediehenvendelser: Røde Kors pressevakt +47 948 72 999