Nesten dobling av antall skader fra i fjor

Etter de to første dagene i påsken har Røde Kors registrert 91 skader, noe som nesten er en dobling av antall skader i fjor på samme tid. Da var det registrert 47 skader.

Totalt har hjelpekorpsere hittil i påsken brukt over 388 tjenestetimer på søk- og redningsoppdrag. Dette tilsvarer over 52 dagsverk med frivillig innsats. Røde Kors Hjelpekorps har hittil deltatt i 21 henteoppdrag og 2 leteaksjoner i påsken, mot henholdsvis 13 og 5 på denne tiden i 2017.

- Jeg er imponert over timene som allerede er lagt ned i livreddende arbeid. Dette kommer i tillegg til den generelt forsterkede beredskapen, øvelser og sanitetsvakter på for eksempel på skirenn, skryter Kjersti Løvik, leder for Landsråd Hjelpekorps.

Husk trygg ferdsel – også i alpine områder

Mange steder har det også vært en rolig start på påsken, som i Nordland og Rogaland, men Telemark Røde Kors Hjelpekorps er blant distriktene som melder om at de har mye å gjøre. Dette gjelder spesielt i alpine områder. Røde Kors og Alpinanleggenes landsforening ber alpinkjørere vise alpinvett og kjøre sikkert i og utenfor alpinanleggene i påsken, og oppfordrer vi alle til å bruke hjelm og til å ta hensyn til skredfare, forholdene og egne ferdigheter.

- Vi ønsker å få flere til å kjøre sikkert i påsken. Skader ved alpin skikjøring, enten det er i bakker eller frikjøring i terrenget, kan også være alvorlige skader. For de som kjører i bratt terreng utenfor alpinanleggene er det essensielt å kunne kameratredning og ha med utstyr for redning i skred, sier Kjersti Løvik, leder for landsrådet til hjelpekorpsene i Røde Kors.

Alpinanleggenes landsforening og Røde Kors ber alle følge alpinvettreglene i løypene og fjellvettreglene utenfor, kjøre sikkert og sette seg inn i hva det innebærer å ferdes i bratt terreng. 

Bli kjent med fjellvettreglene her!

 

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99