Syria: 13 lastebiler med nødhjelp til Douma

En konvoi med nødhjelp fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen, Syrisk Røde Halvmåne og FN nådde fredag frem til Øst-Ghouta, til tross for væpnede kamper i området.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC), Syrisk Røde Halvmåne (SARC) og FN leverte fredag 2400 matesker som kan dekke behovene til 12.000 mennesker i én måned, sammen med over 3000 sekker mel.

Konvoien med nødhjelp, bestående av 13 lastebiler, var opprinnelig en del av nødhjelpskonvoien på 46 lastebiler som mandag denne uken leverte nødhjelp til 27.500 mennesker i det samme området. Deler av lasten ikke kunne leveres på grunn av den vanskelige sikkerhetssituasjonen i området.

Mandagens konvoi var den første større nødhjelpskonvoien til den hardt rammede sivilbefolkningen i området siden november i fjor.

- Nødhjelpskonvoien ble overrasket over kampene som brøt ut fredag, til tross for garantiene fra partene som var involvert i denne konflikten om at humanitære konvoier kunne komme inn i Douma i Øst-Ghouta, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland.

- Mer hjelp er nødvendig i de kommende dagene, og det er helt kritisk at forsikringene om humanitær tilgang respekteres i fremtiden. Hjelpearbeidere skal ikke risikere livet for å yte hjelp til sivilbefolkningen. Sikkerheten til humanitære arbeidere, så vel som sikkerheten til sivilbefolkningen, må garanteres til alle tidspunkter, sier Apeland.

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 948 72 999