Røde Kors: Holder seg unna farlige områder

Vanskelige forhold, vedvarende snøfall og dårlig sikt gjør at Røde Kors hjelpekorps ikke beveger seg i de farligste områdene.

– Luster Røde Kors Hjelpekorps kommer ikke til å gjennomføre oppdrag i Ringsdalen i påsken, det er en risikosport. Blir det redningsaksjoner i dette området må de fraktes ut med helikopter, forteller korpsleder Ove Fortun.

Han forteller at det uvanlig svakt lag med snø som skaper svært vanskelige forhold i området.

– Når folk ser at ikke vi kjører inn i området og legger igjen scooterspor, så holder de seg også unna området. Og det er jo veldig fint.

Finnmark stengt av

Flere fjelloverganger og veistrekninger i Finnmark og Troms er stengt som følge av ras og uvær.Veiene er stengt av med god margin i begge ender, i tilfelle ny snø.

Ørjan Olsen i Informasjonssentralen til Finnmark Røde Kors forteller at det er betydelig skredfare i området og at hjelpekorpset har fått beskjed av politiet om å holde seg unna de verste områdene. Flere selvutløste skred har gått i området, spesielt langs kysten og vest i Finnmark.

– Heldigvis ser vi at den store snømengden og dårlige sikten gjør at det er liten utfart. Folk er isolert, og kommer seg ikke på hytten. Ellers blir de på hytten i stedet for å gå ut i det dårlige været.

Nok en rolig dag

Ellers opplever Røde Kors for andre dag på rad at det er rolig i antall skader og aksjoner, sammenlignet med tidligere i påsken.

– Vi er positivt overrasket over at det ikke har vært mer å gjøre når vi ser tilbake på starten av påsken. Vi har registrert 106 skader i dag, som er helt gjennomsnittlig sammenlignet med tidligere skjærtorsdager, sier Kenneth Gulbrandsøy som er nestleder i Landsråd Røde Kors Hjelpekorps.

Hittil i påsken er 2180 tjenestetimer registrert på søk- og redningsoppdrag.